Kendi gitti adı kaldı yadigâr

Henüz internetle bu kadar haşır neşir değilken, internetten dizi izleme alışkanlığının ne olduğunu bilmezken birbirinden ilginç dizilerle, kült filmlerle girdi hayatımıza CNBC-e kanalı. Belki de benim gibi birçoğumuzun dizi izleme alışkanlığı bu kanal sayesinde başladı.

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Gündüz kuşağında ekonomi haberleriyle,  geceleriyse yabancı dizi ve filmlerle festival havası yaşatan kanal maalesef kapandı. Dexter bize bir seri katili de sevebileceğimizi gösterdi, The Bing Bang Theory’le gülme krizlerine tutulduk. Kimimiz için hastaneye gitmek kâbusken Doktor Who gibi bir doktora muayene olmak istedik. Kıssadan hisse uykusuz gecelere derman olan Prison Break, Dexter, Game of Thrones, Heroes gibi dizilerin şahını yayınlayan kanalı unutmak zor olacak elbette. Peki, sözü fazla uzatmadan sayesinde muhteşem seyirlikler yaşadığımız kanalın birbirinden ilginç dizilerini hatırlamaya ne dersiniz? 

Six Feet Under

Bir cenaze evi işleten ve bu evde yaşayan Fisher ailesinin yaşantılarını konu alan bu kara mizahı unutmak ne mümkün. 

Two and a Half Men

Dizi, bekar ve çapkın Charlie Harper'ın yaşamının, yanına taşınan kardeşi Alan Harper ve yeğeniyle değişmesini konu alır.

Prison Break

Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edince zekice kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapishaneye gönderilir. 

Lost

Dizilerin en kralı ödülünü hak edenlerden biri sanırım Lost olurdu. Bir sonraki bölümü için gün sayılan dizini ilk bölümü 2004 yılında yayınlanmıştı. Birçok ödülün sahibi dizi Avustralya’dan Amerika’ya uçan bir yolcu uçağının kaza yapması nedeniyle gizemli bir adaya düşen yolcuların hikâyesi konu ediliyordu. 

Desperate Housewives

“En İyi Televizyon Dizi”si ödülünün sahibi Desperate Housewiwes akıllardan çıkmayacak bir dizi olarak kalacak sanırım. Dizinin başında tanıştığımız Mary Alice, beklenmedik bir anda intihar edip herkesi şaşırtır ancak dört yakın arkadaşının gizemli yaşamını izleyerek anlatıcı olarak dizideki varlığını sürdürür.