Kemik iliği nakliyle hayata tutunan çocuklar

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, kemik iliği nakliyle hayata yeniden “Merhaba” diyen minik kahramanları, düzenlediği ‘Yaza Merhaba Partisi’nde bir araya getirdi.

Çocuklara sürpriz 

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi çalışanlarının çocuklara bir de sürprizi vardı. Harley Davidson Antalya Grubu da pikniğin sürpriz konuklarıydı. Çocuklarla tek tek ilgilenip onlara motosikletlerini tanıtan grup üyeleri, miniklerin sevincini ikiye katladı. Ayrıca partide eğlenceli oyunlarıyla çocukların keyfine keyif katan palyaço da miniklere farklı bir gün yaşattı. 

Tedaviler gelişiyor

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek; artan nüfus, istatistiksel veriler ve sürekli gelişen tedavi önerilerinin, ülkemizde daha fazla sayıda ‘Kemik İliği Nakli’ gerçekleştirilmesi beklentisini artırdığını vurguladı. Prof. Dr. Akif Yeşilipek, “Çocukluk çağı kan hastalıklarında tedavi seçeneklerinden biri olan kemik iliği nakli özellikle; lösemi, talasemi, aplastik anemi, immün yetmezlikler, lenfoma, nöroblastom ve farklı hastalıklarda önemli bir tedavi seçimi yöntemidir”  dedi.

Nakil işlemi 6 AY sürüyor

Kemik iliği nakil işleminin yaklaşık 6 ay süren uzun bir süreç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yeşilipek; şu bilgileri verdi: “Bu süreçte ailelerin sosyal anlamda desteklenmesi gerekmektedir. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin bu konuda oluşturduğu Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi’nde; bilimsel veriler eşliğinde, huzurlu bir ortamda, hastaların birer çocuk olduğunun farkındalığında, konusunda deneyimli akademik kadrolarla, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık hizmeti sağlanıyor.”