Katili dövmelerinde gizli

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri bir kadın cesedi buldu. Bu bir cinayet gibi duruyordu. Talihsiz kadının vücudundaki ''çocuk şeytan'' ve ''dikenli tel'' dövmeleri katili yakalatacak en önemli delil olarak dosyaya konuldu.

ÖZKAN TAMİRAK

ozkantamirak@gmail.com
twitter: @OzkanTamirak

PARMAKLARINI İZ ALINMASIN DİYE KESMİŞLER

Jandarma ihbar hattını bir vatandaş aradı. Kocaeli Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde bir ceset gördüğünü söylüyordu. Hemen en yakın ekipler olay yerine gönderildi. 20-25 yaşlarında bir kadın cesediydi. Elleri kesilmişti. Katil belli ki parmak izinin alınmamasını hedeflemişti. Yüzünde ise darbeler vardı. Konu Jandarma kayıtlarına cinayet olarak geçti.

BU DÖVMELERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİN

Astsubay Tayfun ve ekibi ceset üzerinde inceleme yaptı. Kadın dövülerek öldürülmüştü. Üzerinde ise hiçbir kimlik 

yoktu. Kadının vücudundaki ’çocuk şeytan’ ve 'dikenli tel' dövmeler Tayfun’un dikkatini çekti. “Bunların yakın fotoğraflarını çekin” talimatı verdi. Delil olabilirdi.

KAYIP KAYDI YOK

İncelemesini bitiren Tayfun ve ekibi şubeye gelmişti. Hemen kayıp müracaatlarını incelediler. Ama kayıtlarda genç bir 

kadınla ilgili bir bilgi yoktu. Bu işlerini biraz zorlaştıracaktı. Etrafta kamera da yoktu. Parmak izi de alınamıyordu. Ama Tayfun’a göre ellerinde çok önemli bir delil vardı aslında. Genç kızın dövmeleri.

TEK TEK DÖVMECİLER GEZİLDİ

Tayfun 15 kişilik bir özel ekip kurdu. “Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova illerinde dövme 
yapanlara tek tek dolaşacağız arkadaşlar” diyerek ekiplerini bir bir görevlendirdi. Bakalım ne çıkacaktı?  Jandarma ekipleri tek tek dövmecileri geziyordu. Ellerindeki fotoğrafları göstererek, “bunu siz mi yaptınız” diye soruyorlardı. Bir hafta geçmesine rağmen hala bir sonuç alınamamıştı.

İHBAR GELMELİYDİ

Jandarma ikinci hamleyi yapmaya karar verdi. “Bu dövmeleri yaptıran kişiyi tanıyor musunuz?” diyerek fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinden yayınladılar. Medyadan da destek isteme kararı aldılar. İhbar önemliydi. Sürekli 
jandarmanın telefonları çalıyordu. Bir televizyon kanalında ise Havva Dutlu isimli bir kadın kızını arıyordu. Tayfun’un aklına acaba bu o mu? diye geldi.

TANIYAN ÇIKTI

Tayfun’un en büyük endişesi kadının yabancı uyruklu olmasıydı. Biranda kapısı çaldı. İçeri giren uzman çavuş 
Ali bilgiyi verdi. “Kızı tanıyan biri aradı. Adı Nuran Dutlu’ymuş. Bursa’da oturuyor” dedi. Tayfun yanılmamıştı. Televizyondaki kadının da soyadı Dutlu’ydu. “Hemen bu kadını DNA için çağıralım” talimatın verdi.

BU BENİM KIZIM

Havva Dutlu İzmit Asri Morguna gelmişti. Ekipler yanındaydı. Kadının koluna girerek cesedin yanına soktular. “Bu benim kızım. Ben öldüm başka anneler ölmesin" diye feryat etmeye başladı. Sonrasında bilgileri verdi. “Adı Nuran Dutlu. 21 yaşındaydı. 4 yaşında bir kızı vardı. ” Kimlik belli olunca çalışmalar yoğunlaştı. Artık maktülün kim olduğu belliydi. Sıra katiline geldi?

KREDİ KARTINI KULLANAN BİRİ VAR

Hemen kızın yaşadığı Bursa’da büyük bir çalışma başlatıldı. Yakın etrafı tek tek sorgulanıyordu. Artık herkes Tayfun için şüpheliydi. Deneyimli jandarma Ercan ise kredi kartından iz sürüyordu. Bir hareketlilik vardı. Nuran’ın kartı kullanılıyordu. İstihbaratçı jandarmalar da önemli bilgilere ulaşmıştı. Kadın, M.Y. isimli bir uyuşturucu satıcı tarafından tehdit ediliyordu.

ADRESİNDE BULUNAMADI

Tayfun ve ekibi bu isme yöneldi. Adam hiçbir adreste yoktu. Kamera kayıtlarına göre Nuran’ın kartından son parayı o çekmişti. Bir numaralı şüpheli belirlenmişti. Cinayetin üzerinden 80 gün geçmişti. Artık katil bulunmalıydı. Jandarma her detayın peşinde iz sürmeye devam ediyordu.

KAYSERİ’DE İZİ BULUNDU

Nihayet bir sonuç elde edilmişti. M.Y. Kayseri’de yaşıyordu. Sahte bir kimlikle ev tutmuştu. Tayfun “bu adamı kaçırma lüksümüz yok. Kayseri jandarmaya bilgileri verin hemen” dedi. Heyecan dolu maraton başladı. Ekipler yola çıkmıştı. Artık heyecanla Kayseri’den gelecek haberi bekliyorlardı.

HADİ ÇALSIN ŞU TELEFON

Yaklaşık 1 saat geçmişti. Hâlâ arayan yoktu. Tayfun kahve üzerine kahve içiyordu. “Çalsın şu telefon” diye uflayıp püflüyordu.  Gereksiz arayanları ise reddediyordu. Telefon meşgul olmamalıydı. Arayan Astsubay Kenan’dı. “Tayfun gözün aydın aldık adamı. Yanında da sevgilisi vardı.” Tayfun meslektaşına teşekkür ederek hemen komutanına bilgi verdi.

SORGU BAŞLADI

Katil ve sevgilisi 10 saat sonra Kocaeli’ne geldi. Tayfun sorgu için hazırdı. Birazdan medyaya da katilin yakalandığı açıklaması yapılacaktı. 86 gündür bu olay hep medyanın gündemindeydi. Şimdi gururlanma zamanıydı Kocaeli Jandarması için. Tayfun bir A4 kağıdı ve kalem alarak M.Y.’nin yanına girdi. Kamera kayıttaydı.

KAŞKOLUYLA BOĞDUM

M.Y. inkar etmedi. Başladı anlatmaya:” Nuran ile tanışalı 9 ay oldu. Nuran Dutlu’ya esrar satıyordum. Bana birikmiş 5 bin TL borcu vardı. Olay günü benim evime geldi, tartışmaya başladık. Tartışma büyüyünce Nuran Dutlu’nun kaşkolunun ipi ile onu boğdum. Kireçleyip boş bir araziye gömmeyi düşündüm, ancak riskli olabileceği ihtimalini göze alarak elleri küçük parçalara ayırıp, klozete atıp sifonu çektim. Anlatacaklarım bu kadar.” Kamera katilin tüm sözlerini kayda almıştı. Artık adliyeye sevk edilebilirdi.

ŞİMDİ TELEVİZYON İZLEME ZAMANI

Astsubay Tayfun aylardır televizyon izlemeye korkuyordu. Sürekli Nuran Dutlu cinayetini veriyor, katil niye bulunamadı diye soruyorlardı. Bu yayınlar onu geriyordu. Şimdi televizyonu rahatlıkla izleyecekti. Çünkü bu defa jandarmanın katili nasıl yakaladığı başarısını vereceklerdi. Koltuğuna oturdu ve haber kanalı açtı.