Kartpostal almanız hâlâ mümkün

Kâğıda olan ortak tutkularını bir adım ileri taşıyan Zeynep ve İpek Özbay, kartpostal göndermenin unutulmuş nostaljik zevkini “Paper Street Co.” projesiyle yeniden başlattılar. Nasıl mı? İşte ikilinin anlattıkları…

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

Bırakıldığı posta kutusunda sahibini bekleyen, gönderildiği şehrin havasını içinde saklayan “kartpostallar…” Eskiden mektup yazar, kartpostal atardık. Gelen zarfları heyecanla açar, resme bakar, karalanan birkaç cümleyi okurken duygulanırdık… Eminim birçoğunuz bu satırları okurken aklınızdaki hatıra defterinin sayfalarını karıştırmaya başlamışsınızdır. Belki de çoğunuz “Hâlâ kartpostal gönderen var mıdır?” diye iç bile geçirmiş olabilirsiniz. O zaman size iyi bir haberimiz var: Kartpostal almanız hâlâ mümkün, atmanız da... Kâğıda olan ortak tutkularını Paper Street Co. projesiyle bir adım ileri taşıyan Zeynep ve İpek Özbay, kartpostal göndermenin unutulmuş nostaljik zevkini yine yeni yeniden başlattılar. Birbirinden farklı ve renkli figürlü kartları görmek için www.paperst.co. adresini ziyaret edebilirsiniz.

ESKİYİ ÇOK SEVİYORUZ 

“Biz, Zeynep ve İpek… Kâğıttan olan her şeyi çok seviyoruz. Avrupa’da sadece defterlerin, kartların satıldığı küçük dükkânlarda saatlerimizi geçirebiliriz. Paper Street Co.’nun başlamasında da zaten bu merakımızın büyük bir rolü var. Kâğıdı, kartpostalı, tasarımı, sanatı, illüstrasyonları, eskiyi, yeniyi çok seviyoruz. İstiyoruz ki kartpostallar değerini kaybetmesin. Beklenmedik bir anda birinden kart almanın zevki tekrar yaşansın. Çünkü biz bunu yıllarca yaşadık! Bizce hayatın en güzel anları el yazısıyla yazılan bir notla daha fazla değer kazanır. Umuyoruz ki bizim kartpostallarımız sizin unutulmaz anlarınızı sevdiklerinizle paylaşmanız için ilham kaynağı olur.” 

POSTAYLA GÖNDERİYORUZ

“Biz Paper Street Co. projesi olarak Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi'nde ön-kuluçka programının bir parçasıyız. Kartpostal konusunda araştırma yaparken fark ettik ki, insanlar kartpostal veya mektup yollama fikrini sevseler de yollamaya üşeniyorlar. İşte biz bu noktada insanlara yardım edecek bir servis sağlamaya da karar verdik. İnternet sitemiz üzerinden kullanıcılarımız sevdiklerine kartpostal gönderebiliyorlar. İstedikleri kartı seçip üstüne mesajlarını yazdıktan sonra göndermek istedikleri kişinin adreslerini girdikten sonra biz bu kartı tam eski usul postayla (daha hızlı olmasını isteyenlere kargoyla) gönderiyoruz. Hem tasarımlar, hem de internetten kartpostal yollayabildikleri servisimizi çok sevdiler. Düşünürseniz kartpostal yollamak çok özel bir şey, çok düşünceli bir hareket. Mesaj ve iletişim karmaşası olan şu günümüzde her gün, her an bir sürü mesaj, email içinde daha anlamlı şeyler de kaybolabiliyor. Oysaki kartpostal üzerinde gelen bir mesajın gözden kaçması imkânsız! 

Biri sizin için o kartı seçmiş, arkasına özel bir mesaj yazmış (ki arkadaki alana sığdırmak için kelimeleri daha çok düşünerek yapmış bunu) ve bunun size ulaşmasını sağlamış. 
Ne kadar güzel bir şey!”