Kadın avcısını sevgilisi avladı

İstanbul Emniyeti'nin santralı son zamanlarda sıkça aranıyordu. Mağdur kadınlar “dolandırıldık” diyerek bir kişiyi ihbar ediyordu. Bu kişi kendisini “Kanadalı Doktor” olarak tanıtıyordu. Peki kimdi bu gizemli sahte doktor?

İstanbul Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği polisleri yeni bir güne daha başlamıştı. Polis memuru Soner’in masasına bir dosya bırakılmıştı. İçini açtı ve güldü. Yine aynı isim “Kanadalı Doktor” bir dolandırıcılık olayına daha karışmıştı. Artık bu sahtekârı yakalamalılardı.

KANADALI ÇOCUK DOKTORUYUM

Polisler 5 yıldır sürekli kadınları dolandıran sahtekârın profilini çıkardı. Bu kişi 1961 doğumlu Ferit Özer’di. 28 ayrı suça karışmıştı. 14 yılda kesinleşmiş cezası vardı. Arkadaşlık sitelerinde gezen hemşire, öğretmen gibi kadınlar onun avlarıydı. Kullandığı “dronurturkoglu” nick’i ile  tanıştığı kadınlara kendisini Kanada vatandaşı çocuk doktoru olarak tanıyordu. “Yabancıyım üzerime telefon alamıyorum” diyerek son model telefonları kadınlara aldırarak kayıplara karışıyordu.

BENİM İÇİN HAT ÇIKARABİLİR MİSİN?

Ferit Özer’in son kurbanı 52 yaşındaki Emel Ç. olmuştu. Yine aynı yalanlarla “Benim için bir hat çıkarabilir misin? Faturalarımı öderim, sorun yaşamazsın” diyerek Emel Ç.’yi ikna etti. Başına geleceklerden haberdar olmayan Emel Ç., erkek arkadaşının kullanması için bir GSM hattı çıkardı. Sahte doktor bununla yetinmeyerek bir de fatura üzerine, 3 bin liralık telefon aldı. Sonra ortadan kayboldu.

EMEL, POLİSE YARDIMA HAZIRDI

Soner ve arkadaşları o arkadaşlık sitesini yakından takibe aldılar. Ama mağdur kadınlardan birinin desteğine ihtiyaçları vardı. Emel’in çok canı yanmıştı. Çünkü Ferit’i sevmişti. O telefonu ona zar zor imkânlarla almıştı. Dolandırılmak onun kanına dokunmuştu. Polise “ben yardıma hazırım “dedi. Sahtekâr Ferit’in uyanmaması lazımdı. Başka bir hesap oluşturularak siteye girildi. Ferit yine orada onlinedı.

BU DEFA AV FERİT’Tİ

Daha başka kadınların canının yanmaması için bir an önce bu sahtekâr yakalanmalıydı. Polisler ona ilk kez bu kadar yaklaşmıştı. Emel yazışmaya başladı. Bu defa tuzağa düşen Ferit’ti. Kendisini hemşire olarak tanıtan hesabın ağına düşmüştü. Polisler an ve an yazışmaları takip ediyordu. Ferit inanmıştı. Bu yeni avdı.

KAHVE İÇELİM Mİ?

Nihayet ikili arasında yakınlaşma başladı. Ferit "Bir kahve içelim mi” diye yazdı. Polisler Emel’e “kabul et” dedi. İkili Gayrettepe’de saat 16.00’da kahve içmek için sözleşti. Emel çok heyecanlıydı. Soner konuyu Büro Amiri’ne anlattı. “Haydi yakalayın şu sahtekârı artık” diyerek arkadaşlarına moral verdi. Soner ve iki arkadaşı Emel’den önce söylenen kafeye giderek kendilerine bir çay söyledi.

BİRAZDAN TANIŞIRIZ FERİT

Saat 15.55’te Ferit kafeye geldi. Etrafa baktı. “Birazdan gelir yeni avım” diyerek bir sigara yaktı. Soner hemen tanımıştı onu. “Haydi alalım şu düzenbazı” diyerek masadan kalktılar. “N'aber Ferit” diye gülümsedi Soner. “Tanıyamadım” deyince “birazdan tanışırız” diyerek polis kimliklerini gösterdiler. Koluna girerek hemen 5 dakika uzaklıktaki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdüler.

YAKALADINIZ MI O SAHTEKÂRI?

Dünyanın en mutlu insanı Emel’di. Emniyette polisleri bekliyordu. Soner’i karşısında görünce ayağa kalktı. “Yakaladınız mı o sahtekârı” diye sordu. Soner gülerek  “merak etme şu an nezarette. Sayende yakaladık” diyerek teşekkür etti. Emel “Bu gece rahat uyku uyuyacağım günler sonra” diyerek evinin yolunu tuttu.

BANA HEDİYE ALDILAR

Ferit için artık hesap zamanıydı. Ferit Özer sorgusunda utanmadan bir de kadınları suçladı: “Bana hediye aldılar. İsterlerse parasını öderim.” İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen sahtekâr Ferit tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİZİ DE DOLANDIRDI

Ferit’in yakalanması medyada da yankı bulmuştu. Haber sitelerinde ve televizyonlarda haber olmuştu. 17 ilden kadını dolandıran Ferit’in yakalanmasıyla Antaya’dan 13, İzmir 8, İstanbul’dan 7 kadın emniyete başvurdu.“Bizi de dolandırdı” diyerek suç duyurusunda bulundular. Sadece bir kadından 5 milyon lira almış. Polisler başvuruları görünce şaşırdı kaldı. Bakalım daha kaç mağdur kadın gelecek diye aralarında konuştular.