İstanbul’dan dünyaya radyo yayını

İstanbul'dan tüm dünyaya yayın yapacak Red Bull Music Academy (RBMA) Radio İstanbul için geri sayım başladı. Yeni Türkü'den Gaye Su Akyol'a, Mirkelam'dan Kalben'e pek çok sanatçıyı ağırlayacak olan etkinlikte yer alacak programlar www.rbmaradio.com/istanbul adresi üzerinden dinlenebilecek.

DİJİTAL RADYO DİNLEYENLER ARTIYOR

1898’den bu yana iletişim araçları hızla gelişse de radyo günlük yaşamımızdaki önemini hâlâ koruyor. Özellikle trafikte kalan birçok sürücü ve yolcu radyo dinlemeyi tercih ederken akıllı telefonlar sayesinde dijital yayın yapan radyoların da popülaritesi artıyor. Türkiye’de ve dünyada dijital yayın yapan radyoların sayısı arttıkça bizim de uluslararası yayınları dinleyebilme imkânımız fazlalaşıyor. Red Bull Music Academy tarafından hayata geçirilen ve uluslararası yayın yapan RBMA Radio da son dönemde radyo severlerin en çok tercih ettiği dijital platformlardan biri... 
Her türden iyi müziği yaymak mottosuyla yayın yapan ve tüm müzik janrlarını dinleyicinin beğenisine sunan platform tüm dünyadan müzik severlerin ilgisini çekiyor.

GEÇİCİ RADYO İSTASYONU

RBMA Radio Los Angeles, New York, Berlin ve Detroit gibi dünyanın pek çok prestijli şehrinden sonra 11-20 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul’a taşınmaya hazırlanıyor. Pera 64’te hayata geçecek ve uluslararası yayın yapacak olan bu dijital radyo platformu 10 gün boyunca 70 sanatçı, 60 canlı yayın, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansına sahne olacak. Radyoda,  sanatçı röportajları, tematik programlar, özel çalma listeleri, projeye konuk olacak yabancı sanatçıların programları ve canlı performans kayıtları müzik severlerin beğenisine sunulacak. Özellikle son dönemde sosyal medya üzerinden dijital radyo platformlarını yakından takip eden Türk müzik severler için bu 10 günlük deneyim epey keyifli olacağa benziyor.