İstanbul'da tatil yapacaklara mini rehber

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Bu bayram belki tatile çıkamayabiliriz ama hem sevdiklerimizi hem de kendimizi mutlu edecek birçok etkinlik yapabiliriz. Henüz bir plan yapmadıysanız ve bayramın bir gününü nasıl geçirsek diyorsanız, sizin için derlediğimiz önerilere bir göz atabilirsiniz. 

Bu sene bayram hafta sonlarıyla birlikte kimilerine uzunca bir tatil imkânı sundu, kimilerine şehirde ferah bir ortam sağladı. İstanbul’da olacaklar sevdiklerini ziyaret ederken geriye kalan zamanda kendilerine özel bir şehir turu düzenleyebilirler. Kalabalık, gürültü ve trafikten uzak 7 gün bizleri beklerken, bu süreçte hala ne yapacağına karar veremeyenler için mini bir rehber hazırladık. 

HUZUR BULACAKSINIZ
Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız işte size önereceğim mekânlar: Boğaza nazır bir kahvaltı için; Emirgan’da bulunan La Boom, Kale Cafe Rumelihisarı ve yine Hisar’da bulunan Lokma Cafe, favori mekânlar arasında bir çırpıda sayılabilir. Eğer şehirden uzak tatil havasında bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, Zekeriyaköy’de bulunan ‘Zsk.kantin’i önerebilirim.  Doğa içinde huzur bulacağınız mekâna gittiğinize pişman olmayacaksınız. Güzellikleriyle doğa seven ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan mekânda, kahvaltıyla başlayıp tüm gününüzü keyifle  geçirebilirsiniz. 
Kaçamak Turlar
Bayram için size özellikle önereceğim bir rota da Adalar. Yazın bu güzel günlerini bizlere hiç kuşkusuz yaşatacak yer, Adalar’dır. Adalara ayıracağınız bir günde ister bisiklet kiralayıp sporla içi içe bir gün geçirebilir, isterseniz de faytonla keyifli bir ada turu atabilirsiniz. Bunların yanı sıra, gününüzü yapacağınız boğaz turlarıyla da renklendirebilirsiniz. 
Boğaz turları;
Uzun boğaz turu 25 TL
Kısa boğaz turu 12 TL
Mehtap turu 20 TL
Adalar 5 TL
Bayramınızın bir gününü tarihi yerlere ayırmak istiyorsanız;
Topkapı Sarayı Müzesi: Birinci günü kapalı, diğer günler açık. Giriş ücreti, 40 TL.
Aya Sofya Müzesi: Bayramın  birinci günü öğleden sonra açık.Giriş ücreti 40 TL.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Bayramda açık, giriş ücreti 20 TL.
Dolmabahçe Sarayı Müzesi: Bayramın birinci günü kapalı, diğer günler açık. Giriş ücreti, 20 TL öğrenciler için 5 TL.
AKŞAM YEMEĞİ ÖNEMLİ
Dopdolu geçen bir günün ardından keyifli bir akşam yemeği isteyenler için de tabii ki birkaç önerim olacak. İstanbul’un kültür sanat ve eğlence dünyası Bomonti Ada’da bulunan Kilimanjaro, dünya mutfağını misafirlerine sunuyor. Paylaşımlık tabaklarda bilindik tatların dışında, bambaşka lezzetler keşfetmeniz mümkün. Yine doğayla iç içe olmak istiyorsanız da, Sarıyer Kilyos’ta bulunan ‘Kayıkhane’yi tek geçerim. Beni en çok etkileyen eşsiz manzarası olsa da güler yüzlü kadrosu ve lezzetli mönüsüyle muhteşem bir akşam yemeğinin sizleri beklediğini garanti ederim. 
DENİZ, KUM, GÜNEŞ
Mutlaka deniz, kum ve güneş istiyorum diyorsanız, Babylon Kilyos’da eğlence gün boyu sürüyor. Gün batımı partileri, geniş müzik yelpazesi ve yem yeşil doğasıyla güzel bir kaçış noktası olacak sizin için. Bir diğer önerimse tabii ki Uzunya Beach. Karadeniz’in en güzel koylarından birinde bulunan Uzunya, güzel kumsalı, denizi ve çeşitli aktiviteleriyle keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacak.