İstanbul Boğazı’nda yelken şöleni başlıyor

İstanbul Boğazı’nı rengarenk yelkenlerle süsleyecek Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta, yaklaşık 10 farklı ülkeden 800 sporcu mücadele edecek.

Dünyanın dört bir yanından gözlerin Türkiye’ye çevrilmesini sağlayacak Türkiye’nin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan kupanın ülke tanıtımına 27 milyon euro katkı sağlaması bekleniyor.

Türkiye’nin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 17’inci kez yelkenlileri İstanbul’da ağırlamaya hazır. 29-30 Eylül tarihlerinde İstanbul Boğazı bir kez daha rengarenk ve eşsiz görüntülere sahne olacak. Organizasyonla şehrin Beşiktaş’tan başlayarak Rumeli Hisarı’na kadar sahil şeridinin gelin gibi süslenmesi bekleniyor. 

Turkcell Platinum Bosphorus Cup kapsamında yaklaşık 10 ülkeden 80 tekne, 2 gün boyunca Boğaz’da ve Caddebostan’da kıyasıya bir mücadeleye girecek. Dünyanın dört bir yanından izlenecek olan mücadele Türkiye’nin tanımı için de büyük bir fırsat sunuyor.  Geride kalan 16 organizasyon göz önüne alındığında, Kanada’dan Yunanistan’a, Amerika’dan Yeni Zelanda’ya kadar birçok ülkede Turkcell Platinum Bosphorus Cup ile ilgili haberler yayımlandı. Bu sene de benzer bir ilginin beklendiği yarışın, Türkiye’nin tanıtımına katkısının ise 27 Milyon Euro olacağı hesaplanıyor. 

22 Milyonluk yelkenli Boğaz’a açıldı

Bugu¨ne kadar 370 farklı tekne Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta mücadele ederken bu organizasyonda 3000’i aşkın farklı yelkenci de Boğaz’da yelken açma heyecanı yaşadı. Ekonomik olarak bakıldığında 2002’den beri Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta mücadele eden 370 farklı yelkenlinin ortalama toplam değeri de 22 milyon 200 bin Euro’yu buldu. 

En pahalısı 4 Milyon Euro

Bu sene de değerleri 100 bin ila 4 milyon Euro arasında değişen yelkenliler, Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın ilk gününde İstanbul Boğazı’nda, ikinci gününde ise Caddebostan’da, toplamda 3 yarışta mücadele ederek, Türk tasarımcı Can Yalman’ın tasarladığı 7 kg ağırlığındaki gümüş kupa Döner Trofe Kupası’nın sahibi olmaya çalışacak. 

İzlemek isteyenler Beşiktaş’a 

29 Eylül’de İstanbul Boğazı’nda büyük bir mücadeleye sahne olacak Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın Boğaz Yarışı’nı izlemek isteyenler sahil şeridinde buluşacak. Rengarenk yelkenlileri yakından görmek isteyenler için ise en iyi izleme noktaları tavsiyelerimiz ise şöyle: Beşiktaş sahili-Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Bebek, Kuleli ve Kandilli. 

Boğaz’da rengârenk yelkenlerle şölen havası

Tüm yelkencilere başarılar

Bosphorus Cup gibi uzun soluklu bir organizasyona 4 yıldır destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, “Turkcell Platinum’la eşsiz müşteri deneyimini yaşatmanın yanı sıra seyahat, ulaşım, eğlence ve tüm teknolojik ihtiyaçları kapsayan birçok ayrıcalık sunuyoruz. Bu özel organizasyona Turkcell Platinum olarak destek vermek ve bu desteğimizle İstanbul Boğazı’nın rengarenk yelkenlerle bir şölen havasına bürünmesi bizim için büyük mutluluk. TURKSPORU’nun da en büyük destekçisi olarak, tüm yelkencilere şimdiden keyifli yarışlar bol rüzgarlar diliyorum”dedi