İspanyol kahvaltısı

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Sabahları sürekli aynı şeyleri yemekten sıkıldınız mı ? Dünya’ nın farklı ülkelerinden değişik lezzetler deneme ne dersiniz? İspanya’ ya kadar uzanalım ve gastronomi dünyasında yıldızı parlayan bu ülkenin mutfağından tariflerle sabahlarımızı şenlendirelim. 

Pan Con Tomate:

Malzemeler:

- 2 adet domates

- 2 adet ekşi mayalı ciabatta ekmeği

- 2 diş sarımsak

- Zeytinyağı

- Tuz

Ekmeği ikiye bölün ve kızartın. Pan Con Tomate aslında bir Tapas. Tapasta ufak atıştırmalıklar demek. Domateslerin kabukların soyun ve rendeleyin.Kızarmış ekmeğe, bir diş sarımsağı ortadan ikiye ayırın ve ekmeklere sürün. Rendelenmiş domatesleri ekmeklerin üzerine ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ekleyin.

İspanyol Omleti:

Malzemeler:

- 4 adet yumurta

- 1 adet orta büyüklükte patates

- 1 adet kuru soğan

- Zeytinyağı

- Karabiber

- Tuz

- Taze soğan

İspanyol kahvaltısının vazgeçilmezidir.Patatesi ve soğanı halka halka ve ince ince doğrayın. Genel olarak İspanyol omleti zeytinyağı ile yapılır. Zeytin ve zeytinyağı üretimi İspanya’ da çok önemli bir yere sahip. Zeytinyağını orta derinlikte bir tavaya koyun. Yağ kızgınlaştıktan sonra doğramış olduğumuz patatesleri tek tek ekleyin.Soğan patatesten daha çabuk pişen bir ürün olduğundan dolayı patatesleri tek tek ekledikten sonra soğanları ekleyin. Patates ve soğanlar pişerken, 4 adet yumurtayı, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpın. Yumurtalar köpürene kadar çırpmaya devam edin.Patates ve soğan piştikten sonra üzerine çırptığımız yumurtaları ekleyin. Omletin iki tarafını da pişirin. Üzerine taze soğan ekleyin.