İşitme engelli gençler büyüleyecek

İşitme engellilerin perküsyon alanındaki şaşırtıcı performanslarının Salim Sınar’a ilham olmasıyla ortaya çıkan Deaf Dance Academy’nin ilk gösterisi “Düğün” seyircisiyle 22 Ekim Perşembe günü buluşacak.

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Sürprizli hikâye

Düğün aslında coğrafyamızın neresinde olursak olalım belli ritüellerin mutlaka uygulandığı bir kavram. Dans ederek bir hikâye anlatmak elbette zor ancak bunu izleyiciye bire bir anlatmak gibi bir kaygımız yok. Zaten performans akışı sırasında mutlaka herkes kendinden bir duygu yakalayacaktır. Düğün, senaryosu ve kurgusunun tamamen bana ait olduğu hikâyenin belli kısımları masalsı bir yaklaşımla hazırlandı. Türk mitolojisinden esinlendik. Projede karşılıksız aşkın insana ne kötülükler yaptıracağını, sevenlerin er ya da geç bir yerlerde buluşacağını ve beraberinde sürprizleri de içinde barındıran bir dans gösterisi. 22 Ekim'de gala gösterimizle seyirciye güzel bir performans sunacağız. 

KANITLAYACAĞIZ

Bizler sanatın bir parçası olma yolunda ilerlerken bencillikten ve megalomani den uzak ve çok yetenekli olanların çoğunlukta olduğu birçok arkadaşımı  sahnemizde ağırlamak ve birlikte performanslar yaparak bütün dünyaya aslında bunun hiç de zor olmadığını kanıtlamak istiyoruz. Elbette daha yolun başındayız. 

Destek olabilecek herkesle dirsek temasında olmak bizleri mutlu edecek.

Kostüm tasarımcıları

Barış Karaca  İbrahim Koral 

Tasarımlarda, gösterinin bütününü oluşturan yöre giysilerinden ziyade, grubun modern tavrına ve bütünsel estetiğe dikkat edildi. Materyallerde, modern zamanlara evrilmiş Anadolu’yu yansıtmak amaçlandı. Zira disiplinler arası bir alan olan sahne sanatlarında, kostüm, dansçıyı ve hareketi var eden son dokunuştur.

Burçin Vural

Eserlerin seçimlerine; sanat yönetmenimiz Salim Sınar, müzik direktörü yardımcısı Barış Cem Songur'la karar verdik. Yaptığım bestelerde hocalarımız olumlu yorumlarıyla yanımda oldu. Birbirinden değerli müzisyenlerle çalıştık. Anadolu'nun yaşanmış hikâyelerinin melodilerini Deaf Dance Academy ruhuyla buluşturmaya çalıştık. Hep yanımızda olan dansçı arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Onların performansları sırasında döktüğü her ter damlası müziğimizde bir nota oldu. Deaf Dance Academy ruhuyla oluşan müziğimiz için  ¨Nev-i Şahsına Münhasır¨ yorumunu yapabilirim. 

Eda Tavacı

Bale yaptığım için bu projeye seçildim. Duyup dans etmek çok daha güzeldir eminim fakat duymasak da ritme göre hareket etmeye çalışıyoruz. Zorlanmadan rahatlıkla yapıyorum. Dikkatimin ve hafızamın kuvvetli olmasından dolayı kendime güveniyorum. Kendinize güvenirseniz her şeyi başarabilirsiniz.
Gizem Eke: Müziği anlamak için davul çalmaya başladım. Çalmak kolay ama anlamak zor. Bateri çalarken müzik eşliğinde çalabilmeyi maalesef başaramadım fakat kendi çaldığım müziğin her parçasını hissedebildim. Şova hazırlanırken zorlanmadım, eski çaldıklarıma benzer şeylerdi, sadece unutkanım ve unutuyorum istemeden…