'İksirli Çiftlik' lezzet meraklılarıyla buluşuyor

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Kastamonu Daday’da bulunan eko turizm merkezi “İKSİRLİ ÇİFTLİK”in tamamen katkısız, lezzetli doğal ürünleriyle hazırlanan çok özel mönüsü 14 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Eataly’de lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. İksirli Çiftlik; Kastamonu’nun doğal lezzetlerini ve bölgenin binlerce yıllık mutfak kültürü zenginliğini Eataly’ye getiriyor. 14 Ocak- 13 Şubat tarihleri arasında Eataly Pop-up Mutfak’ta Şef Evren Deniz’in usta ellerinden çıkacak Banduma, Simit Tiridi, Cincile Mantarı Çorbası ve Kaşık Helva gibi birçok yöresel Kastamonu lezzeti İstanbullu yemek tutkunları ve gastronomi meraklılarıyla buluşacak. Her gün a la cart menü ile sunulan lezzetlere ek olarak; hafta sonları 10.30-14.00 arası katkısız İksirli Çiftlik ürünleriyle hazırlanan yöresel kahvaltı sunulacak. 40 gün boyunca her çarşamba “Çiftlikten Sofraya” taze, donmamış tavuk, kaz ve hindiden biriyle hazırlanan tandırlar tam bir lezzet şöleni yaşatacak.

PEKMEZLER, TURŞULAR

İksirli Çiftlik tarafından tamamen katkısız sunulan ve doğal yöntemlerle ekilen ve üretilen Kastamonu yöresine özgü siyez buğdayı ve ürünleri, reçeller, marmelatlar, pekmezler, jöleler, ekşiler, turşular, tarhanalar, İksirli Çiftlik’in kendine özgü sosları geleneksel yapım şekilleriyle üretilen yaklaşık 200 çeşit özel ürün de meraklıları ile buluşacak. Etkinlik ve sonrasında da Eataly’den alınarak deneyimlenebilecek ürünlerin tamamına www.iksirliciftlik.com’dan ulaşmak mümkün. İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nın kurucusu İksir Sema Aydın, “Kastamonu kültürü ve mutfağı çok zengin bir bölgedir. İksir Ailesi olarak, İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası ve eko turizm merkezimiz İksirli Çiftlik ile yüzlerce dönüm alanda organik ve doğal üretim yapan, bölgesinin zenginliğine ve gücüne inanan insanlarız. Kendi geliştirdiğimiz organik çam pekmezi ve İnebolu kestaneli kiren sos gibi yenilikçi lezzetlerin yanı sıra, başta siyez buğdayı ürünleri olmak üzere coğrafyamızda bulunan tüm ürünlerden tamamen katkısız marmelatlar, reçeller, pekmezler, tarhanalar, turşular, ekmekler, sirkeler, erişteler, tereyağlar, kurutulmuş bitkiler ve soslar yapıyoruz. İstanbul’a 1 saatlik uçuş mesafesindeki ekolojik çiftliğimizin ürünlerini Eataly’de İstanbullu sağlıklı lezzet meraklılarına tattırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.