İkizler burcunda yeniay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

13 Haziran’da saat 22.43’te İkizler burcunun 22 derecesinde yeniay doğacak. O derecede yer alan iki tane sabit yıldızımız var. Bunlardan Phact sanatsal ve bilimsel yetenek verirken Elnath talih ve başarıyı mücadeleyle kazanmayı ve dik başlılığı anlatıyor. Her iki yıldız da şanslı bir doğada. Yeniay 5. evde doğarken önümüzdeki 14 günlük süreçte aşk yaşamı, çocuklar, sanatsal yetenekler, şans ve hobilerimizle ilgili konulara bir hareketlilik ve canlılık getirecektir. İkizler çocuksu bir merak duyan bir enerjidir. Çocuk evinde doğan bu yeniay yaşamı bir çocuğun gözlerinden ele almamızı bu konudaki muzip yönümüzü de parlatmamızı sağlayabilir. Anın yükseleni 25 dereceyle Oğlak burcu ve tabii yöneticisi de Satürn olduğundan yeniayın o çocuksu tarafı biraz disiplin ve olgun bir yaklaşıma dönüşebilir. Lakayt olmaktan ziyade ciddi bir duruş sergilemek en azından görüntümüze yansıyacaktır. ASC noktasındaki Plüton zaten gücün, otoritenin bizim için önemli olacağı bir dönemi hatta kişiliğimizin dokularındaki büyük dönüşümleri de anlatmakta. 

HIZLI KARARLAR ALACAĞIZ

Yeniaylar yenilikleri, yeni kararları anlatırlar. İkizler yeniayı aklımızın iyi çalıştığı, hızla kararlar alacağımız bir dönemi anlatmakta. Karar alırken bize gerekli olan şey sadece akıl değildir. Su, empati yapabilmeyi ve duygularımızı yönetebilmeyi, ateş, eylem yapmayı ve cesareti anlatır. Yeniay yerleşiminde bu elementlerin dağılımıyla duygularımızı da öne çıkarıp empati kurarak akıllıca kararlar alırken cesaretimizle uygulama noktasına gidebileceğiz. Tüm bunları somutlaştırmak için bize gerekli toprak elementini yükselenimizdeki Oğlak sağlamakta. Yani hayatımızın bu yeni dönemindeki yenilikleri hayatımıza dahil etmek ve tutmak için disiplinli olmak, sorumluluklardan korkmadan altına girmek ve güçlü olmak bir hayli işimize yarayacaktır aslında. Yeniay yöneticisi Merkür Yengeç burcunda olduğundan ailemiz ve sevdiklerimiz çocuklarımız onların sağlıkları günlük yaşamdaki ihtiyaç ve gereksinimleri bizler için önemli olacaktır. İş ve günlük programlarımızı bu başlıklara göre yeniden düzenleyebiliriz. Ailemizle ilgili konular yeniayda biraz da duygusal kararlar almamıza günlük rutin ve iş programlarımızı buna göre yeniden düzenlememize neden olabilir. Keza, sağlık yeniayın dikkat çekici başlıklarından. Hades ve Satürn’ün zorlayıcı açısı nedeniyle, ciddi hastalıklar sebebiyle hastanelerde ya da hapishane gibi negatif enerjisi yoğun yerlerde bulunmak yakınlarımıza destek olmak zorunda kalabiliriz. Epidermik hastalıklarda artış olabilir. 

YENİ AŞKLAR GÜNDEMDE

Satürn yeniayda Ay düğümleriyle hareket ederken kadersel bir sınav zamanını anlatıyor. Ve sınavlarımız tahmin etmediğimiz yerlerden gelebilir. Yeniayın diğer bir görünümü Kronos Jüpiter, Poseidon ve Neptün arasında oluşan büyük su üçgeni. Ruhsal açıdan büyük yükselişler yaşayabilir ve kendimizi ilahi olana her zamankinden yakın hissedebiliriz. Özellikle para, kariyer ve iş hayatımızla ilgili konularda yükselişler kazanabiliriz. Bazılarımız için büyük şans zamanı. Bazı dini liderlerin yükselişine tanık olabiliriz. Ancak içinde Neptün’ün yer aldığı bu görünüme dikkat etmek gerekir. Yanı sıra, ilginç ilişkiler yeni aşklar gündeme gelebilir. Aynı anda iki kişiye duyulan ilgi bizi heyecanlandırabilir. Çocuklarımızın gelecek planlarını yaparken çift tercihler arasında kalabiliriz. Yeteneklerimizi ortaya çıkartmak önceliğimiz olacaktır. İkizlerin o çocuksu merak ve heyecanı Oğlak’ın ciddi ve soğuk duruşuyla birleşirken, kararlarımızı etrafımızdaki ve özellikle ailemizdeki kişilerin sağlık ya da diğer sorunlarını çözmek adına alacağız. Tüm bunlar olurken içimizdeki çocuğu öldürmeden, gerekli dersleri çıkartacak inisiyatifimizle yapabileceklerimizi yapacak, yapamayacaklarımız konusunda önce içimizdeki büyük güce sonra ilahi olana sığınacak ve her birimiz için mükemmel sonuçlar çıkaracak kadere teslim olacağız.