İki tarafın da suçsuz olduğu bir aşk hikâyesi

Hande Sönmez
hande.sonmez@gmail.com

Oyun Atölyesi’nin sahnelemeye başladığı Aşk Delisi (orijinal adıyla Fool For Love) Pulitzer ödüllü yazar Sam Shepard’ın elinden çıkma bir metin. Ensest bir aşkın konu edildiği oyunda, ilwk kez sahnede izlediğimiz Berk Hakman, Pınar Çağlar Gençtürk, Avni Yalçın ve Beyti Engin ile birlikte yer alıyor. 

Bir otel odasında iki kişi ve sırtı seyirciye, yüzüyse bu iki kişiye dönük orta yaşlı bir adam. Kostüm ve dekor ilk başta bir western hikâyesi izleteceğimizi düşündürtse de esas meseleyi anlamakta gecikmiyoruz. Birbirine hâlâ âşık bir çiftin kaçış-kovalama ritüeliyle başlayıp, aşklarının imkânsızlığının su yüzüne çıkmasıyla derinleşen Aşk Delisi, seyirciye hatırı sayılır bir 70 dakika armağan ediyor.

ACI BİR GERÇEKLE KARŞILAŞIYORUZ

May ve Eddie, aşklarını -deyim yerindeyse- itişerek büyütmüş çiftlerden. Tutkuları tam da buradan geliyor diye düşünüp sahnede onlarla zaman zaman konuşan adamın varlığını sorgularken acı bir gerçekle karşılaşıyoruz. May ve Eddie’nin 13 sene önce yüzleştiği bir gerçek bu. Aslında durum gerçekten de en kaba tabirle “Durun siz birlikte olamazsınız, siz kardeşsiniz” durumu. Kardeş olduklarından habersiz birbirine âşık olan ve bu aşkın yükünden ömür boyu kurtulamayan May ve Eddie beraber olamadığı gibi ayrı da kalamıyor. Yani yasağın utancı, aşklarının büyüsünü yenemiyor. Ya da tam tersi...

HESAPLAŞMA YAŞANMIYOR

May ve Eddie’yle konuşan adamı ise artık tanıyoruz; umursamaz tavırlarıyla yıktıklarından en ufak bir üzüntüduymayan sarhoş bu adam onların babaları. Ya da zihinlerindeki babaları… Kızgınlıklarını yönelttikleri, annelerine ihanetini affedemedikleri bu adamdan en çok aşklarını gömmek zorunda oldukları için nefret ediyorlar. Ancak ilginçtir tam bu noktada beklediğimiz gibi bir hesaplaşma yaşanmıyor. Çünkü hesap aslında 13 yıl önce kapanmış ve geriye yıkıntıları kalmış. Tanık olduğumuz sadece o yıkıntılara rağmen yaşama savaşı… 

BERK HAKMAN’I SAHNEDE İZLEYİN

Aşk Delisi, ne mutludur ki konservatuvar mezunu olan ama bugüne kadar sahnede hiç izlemediğimiz Berk Hakman’ı tiyatro seyircisiyle buluşturuyor. Hakman, kendisinden beklendiği gibi sahnede çok ama çok iyi bir iş çıkartıyor. Eddie karakterini üstüne giymemiş, adeta dikmiş. Oyunun kadın başrolü May rolünde tiyatro izleyicisinin aşina olduğu Pınar Çağlar Gençtürk’ü yine hayranlıkla izliyoruz. Baba rolünde Avni Yalçın ve Martin rolünde Beyti Engin de oyun için gayet doğru seçimler olmuş.İki tarafın da suçsuz olduğu bu ‘yasak’ aşk hikâyesini Oyun Atölyesi’nde izleyin, seveceksiniz.

Bilgi için: www.oyunatolyesi.com 0216 345 39 39