Hollywood’da ben de varım!

ARZU AKYOL
arzu.akyol@aksam.com.tr

Yaklaşık 3 bin kişi arasından seçilerek Hollywood yapımı olan ‘The Story of God’ adlı belgeselde Hz. Musa rolünü oynayan Türk oyuncu Zafer Alpat tatilini Bodrum’da geçirdi. Biz de bunu fırsat bilip Hollywood’da yakaladığı başarının sırrını sorduk. 

Zafer Alpat alaylı bir oyuncu. İşe modellikle başlayıp yol alanlardan. Onu önce ‘Hayat Devam Ediyor’, ‘Arka Sokaklar’, gibi dizlerde tanıdık.  Sonra da ‘Türkan’ adlı sinema filminde rol aldı. Ama o bu rollerin getirdiği popülerlikle yetinmedi ve eğitim için Amerika’ya gitti. Hollywood’da iki yıllık eğitim alan Alpat, sonunda turnayı gözünden vurdu ve oldukça prestijli bir Hollywood yapımının kadrosuna dahil oldu. Yaklaşık 3 bin kişi arasından seçilerek National Geographic Channel için çekilen ve Hz. Musa'nın hayatını anlatan Hollywood yapımı  ‘Story of God’ isimli belgeselde Hz. Musa’yı canlandırdı. Ünlü oyuncuyu Hollywood’un efsanevi ismi Morgan Freeman seslendirdiği belgesel 3 Nisan’da National Geographic'te yayınlandı.  Alpat, Amerika’da yakaladığı bu başarının ardından tatilini geçirmek üzere Bodrum’a geldi. Biz de kendisini bulmuşken Hollywood’da yakaladığı başarının sırrını sorduk. 

Son günlerde medyada Hollywood’da oynadığınız rol konuşuluyor ama biz önce daha gerilere gidelim ve sizi    biraz daha yakından tanıyalım. Kimdir Zafer Alpat?
Uzun yıllardır hem Türkiye'de hem Amerika'da oyunculuk yapıyorum. Türkiye'de 65 bölüm devam eden ‘Köprü’ dizisiyle tanındım. Devamında ‘Hayat Devam Ediyor’, ‘Arka Sokaklar’, ‘Umut Yolcuları’ dizilerinde ve  ‘Türkan’ , ‘Mucize’  sinema filmlerinde rol aldım. Amerika'da birçok ünlü aktör yetiştiren, köklü bir oyunculuk okulunda ‘summer intensive’ programına katıldım. Oyuncu koçları ve çok ünlü yönetmenlerle çalışma fırsatı yakalayarak 2 yıl boyunca yoğun devam eden bir tiyatro ve sinema eğitimi aldım. Bu süreç içinde Hollywood yapımı sinema filmlerinde oynama fırsatı buldum. En son yer aldığım National Geographic kanalındaa yayınlanan, seslendirmesini Morgan Freeman'ın yaptığı ‘Story of God’ belgeselinde Hz. Musa rolünde oynadım. Hollywood'da binlerce oyuncu arasından seçilmiş olmak ve çok büyük bir kanalda dünyaca ünlü bir Hollywood starıyla aynı projede yer almak bir Türk olarak  gurur verici.

HEM ORADA HEM BURADAYIM

Nasıl oldu bu?

Amerika’nın yanı sıra başka ülkelerden 3 bine yakın kişi deneme çekimi için gelmişti. Dışarıya baktım bütün arkadaşlar George Clooney, Brad Pitt gibiydi. İlk etapta şansımın olmadığını düşündüm. Ama ABD’de ‘Kimse neyin ne olacağını bilemez’ diye bir söz var. O yüzden şansımı denedim. Yönetmen, beni beğenip, tekrar çekime çağırdı. Ertesi günse bana “Hz. Musa sensin” dedi.
Peki, nasıl karar verdiniz bu işi yapmak istediğinize?
Modellik yaptığım dönemlerde tiyatroyla ilgilendim ve ardından dizilerde yer almaya başladım. Keyifle yaptığım mesleğimde kendimi geliştirmek ve bu sektörün can damarı olan Hollywood da eğitimler alıp iyi bir oyuncu olmak istedim.
Hollywood'da prestijli bir yapımda yer aldığınız için şeytanın bacağını kırmış gibi hissediyor musunuz? 
Böyle büyük bir projede yer almak, binlerce oyuncu arasından seçilmek oldukça gurur verici tabii…
Bundan sonra “Hollywood’da ben de varım” diyor musunuz? 
Kesinlikle “Varım” diyebilirim.  Hollywood’da bulunmanın sağladığı avantajları güzel işlerle birleştirmeye devam ediyorum ve edeceğim. 
Bu rolü almak sadece bir tesadüf müydü? Arkasında nasıl bir emek var?
Hayatta hiçbir şey tesadüf ve şanstan ibaret değil. Oyunculuk eğitimleri, edindiğim çevre, birlikte yol aldığım menajerlerim ve oyuncu  koçlarımla güzel projeler seçmemiz sayesinde başarıya ulaştım. Başarının arkasında büyük bir emek var açıkçası.  
Oralarda başarılı olmak isteyen genç oyunculara ne önerirsiniz?
Türk oyuncuların yeteneğini Hollywood'da da gösterebilmesi için cesaret ve inanç sahibi olmaları gerekir. Bir de çok çalışmaları tabii…
Oyunculuk kariyerinize nerede devam edeceksiniz?
Hem Türkiye'de hem de Amerika'da oyunculuğa devam ediyorum. İnandığım projeler neredeyse orada oluyorum. Bundan sonra da böyle devam edecek. 
Mesleğinizle ilgili en büyük hayaliniz ne?
En büyük hayalim Hollywood yapımı bir projeyle Amerika'da ödül almak.