Heyecanla beklenen Çi döndü!

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Geçtiğimiz sezon hem senaryosu hem oyuncuları hem de görüntü ve çekimleriyle seyircinin beğenisini toplayan Fi’nin beklenen ikinci sezonu Çi nihayet başladı. 90 dakikalık ilk bölüm diziyi uzun süredir bekleyenler için tatmin edici olsa da kişisel olarak geçen sezonun havasından uzak bulduğumu söylemem lazım. Duru-Can Manay ilişkisinin dinamiğine dair çok daha fazla detay bulmayı, Özge’nin değişimindeki keskinliğe hak vermeyi bekledim ama olmadı. Yine de elbette takip etmeye, merak etmeye devam. Mert Baykal’ın da hakkını vermek lazım; yönetmen olarak üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor ve yaratılmak istenen dünyayı en iyi şekilde yaratıyor.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başlıyor

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 17-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Matt Damon ve Juliane Moore’u buluşturan Suburbicon’un açılış filmi olarak yer alacağı festivali kaçırmayın.

İstanbul Tiyatro Festivali için geri sayım!

13 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında 21’inci kez gerçekleşecek İstanbul Tiyatro Festivali’ne gelemeyeceğini açıklayan Alman Schabühne ekibi III. Richard izleme konusunda şevkimizi biraz kırmış olsa da programda pek çok önemli yerli ve yabancı seçki daha var. Bir Daha, Kelebekler, When in Rome, İhanet, Yuva ve Seni Seviyorum Türkiye oyunlarına göz atmayı ve bilet kaldıysa şansınızı denemeyi unutmayın.

Sessiz sedasız geliyorlar!

Bu yıl 4’üncü kez 14-17 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Sessiz Sinema Günleri, bu yılki temasını dans olarak belirledi. Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, Polonya, İtalya ve daha bir çok ülkenin zengin arşivlerinden restore edilmiş sessiz filmleri programına alan festival, Akbank Sanat Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Soho House ve bomontiada ALT gibi mekanlara yayılacak.

“Uyarca” DasDas’ta sahnelenmeye başladı

Geçtiğimiz sene açıldıktan sonra pek çok heyecan verici oyun, konser ve etkinliğe evsahipliği yapan DasDas’ta Uyarca zamanı… Ahmet Mümtaz Taylan’ın yönettiği ve Tansu Biçer, Mehmet Ali Nuroğlu, Arif Pişkin, Kanbolat Görkem Arslan, Zamire Zeynep Kasapoğlu, Serhan Onat, Armağan Döşlüoğlu ile Kudsal Döşlüoğlu’nun rol aldığı oyunda cesetleri çözeltip sıvıya dönüştüren bir bilim adamı, akıllara zarar bir cinayet şebekesi ve birbirinden tuhaf bir ilişkiler ağı yer alıyor. En yakın gösterim: 12 Kasım. 17 Kasım’da da festival kapsamında sahnelenecek.