Herkesin takdirini kazanmak isterim

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

“Çocukken veteriner, biraz daha büyüdüğümde mimar olmak istiyorum” diyen Ece Aydemir’in şimdiki isteği herkesin takdirini kazanmış iyi bir oyuncu olmak.

Oyunculuk serüveninizi dinleyelim mi? 

Geçen seneye kadar başarılı bir öğrenciyken akademik başarının yanında oyunculuk da yapmak istediğimi fark ettim. Yakın çevremin ısrarlarıyla bir ajansa yazıldım. İlk dizi projesinden sonra kesinlikle bu yolda ilerlemeye karar verdim. Şansımın ve yeteneğimin de yardımıyla kısa sürede ‘Kalk Gidelim’ gibi uzun soluklu bir dizide rol aldım. Usta oyuncu kadrosuna sahip dizimizde çektiğimiz her sahnede onların tecrübelerinden ders çıkarmaya çalışıyorum. Dizimizin çekimleri nedeniyle bir süreliğine Muğla’ya yerleştim ve okulumu da oraya aldırdım. 

Kariyerinizi oyuncu olarak mı sürdürmeyi düşünüyorsunuz?

İlk seçeneğim en büyük hayalim olan oyunculuk tabii ki. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Ancak bunun yanında iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden elde ettiğim başarıyı da aynı anda yürütmeye çalışacağım. Bir sayısal öğrencisi olarak mimarlık ya da mühendislik bölümlerini düşünüyorum.

Çocukken hangi mesleğin hayalini kurardınız?

Hayvanları çok sevdiğim için hep veteriner olmak istemişimdir biraz daha büyüdüğümde mimarlık bölümüne yöneldim son bir kaç senedir ise hedefim herkesin takdirini kazanmış iyi bir oyuncu olmak.

Aileniz oyunculuk konusunda sizi destekliyor mu?

Evet kesinlikle. Hatta onların destekleri sayesine kendime güvendim. Deneme çekimlerimdeki başarımı onların motivasyonlarına borçluyum, tabii şans ve yeteneğimin de etkisi var. 

Dizi çekimleri dışında neler yapıyorsunuz?

Yoğun set ve üniversiteye hazırlık tempomda çok fazla boş vaktim olmuyor. Çekimlerden artan zamanlarda tercihimi arkadaşlarımla ya da ailemle geçirmekten yana kullanıyorum. Şimdi sezon finali yaptık. İkinci sezona başlamadan önce kendimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum. Binicilik, atıcılık, şan, piyano ve oyunculuk eğitimi alıyorum.

Ne tür kitaplar ve filmler ilgini çeker?

Çok tezat olsa da genelde dram ya da komedi filmlerinden hoşlanırım. Kitap olarak gerçek hayattan başarı öyküleri ilgimi çeker. Dünyaca tanınmış ünlü yazarların kitaplarını da takip edip okumaya çalışıyorum. Bunların dışında da çok fazla yabancı dizi takip ediyorum.

Bir filmin içinde yaşama şansınız olsaydı bu hangi film olurdu ve neden?

Aamir Khan’ın bütün filmlerini çok seviyorum ama illa birini seçmem gerekirse ‘Three Idiots’ filminde yaşamayı isterdim. Hindistan’daki yarışa dayalı eğitim sisteminin eleştirisi üzerine kurulu bir senaryosu vardı. Hindistan’ın en iyi mühendislik okulunu kazanan ancak buradan da mezun olmak için ciddi psikolojik efor harcayan öğrencilerin hikâyesini anlatıyor. Bu sistemi değiştirmek isteyen bir öğrencinin iki yakın arkadaşıyla yaşadığı maceralar filmin ana hikâyesini oluşturuyor.