Hem pancake hem de emek kokuyor

ALİ MERT ALAN

alimertalan@gmail.com

“Good Guys Pancake”, Kadıköy, Yeldeğirmeni’nde bulunan küçük ve şirin bir mekânın adı. Lezzetli tatların peşine düştük ve kendimizi bu sevimli mekânın kapısında bulduk. Mekânın sahipleri Batuhan Ersoy ve Alp Kaan Özen’le bir araya geldik  hem onların hikâyesini hem de  pancake’leri konuştuk.

“Good Guys Pancake”... Kadıköy-Yeldeğirmeni’nin en şirin mekânlarından biri... Sahipleri Batuhan Ersoy ve Alp Kaan Özen, işlerine tutkuyla bağlı gastronomi bölümünden mezun iki genç girişimci. İkilinin yolları özel bir havayolu şirketinin mutfağında kesişiyor ve flying  chef olarak çalıştıkları havayolu şirketini küçülme politikası sebebiyle işlerine son veriliyor. Bu kırılma noktasının ardından da kendi mekanlarını açmaya karar veriyorlar. “Bir otelin mutfağında ya da bir restoranda çalışmak yerine kendi adımıza bir şeyler yapmak istiyorduk” diyen ikili “Good Guys Pancake”in yolculuğuna start veriyor. Ama bu fikri yakın çevreleriyle paylaştıklarında “Çıldırdınız mı, kendi yerinizi açmak için çok erken değil mi?” gibi pek de destekleyici olmayan cevaplar alıyorlar. Ama bu sözler onların motivasyonunu bozmak yerine daha da çok kamçılıyor. “Kendimize güvendik ve kolları sıvadık” diyorlar. Sonrasında da harabe olarak tuttukları küçük ama şirin dükkânlarının tüm yıkım ve dekorasyon işleriyle kendileri ilgileniyorlar. Batuhan, “Duvardaki grafittiler hariç her şeyde bizim emeğimiz” var diyor, Kaan da “Burada güzel yemek kokuları var ama emek de kokuyor” diyerek arkadaşını onaylıyor.    SIRRIMIZ HARCIN İÇİNDEKİ ÖZEL KARIŞIMDA   Havayolu şirketinde çalışırken kendilerinin bir anda pancake dükkânı açarken bulan ikili, pancake konusunda çok fazla rekabet olmaması sebebiyle bu alanda ilerlemeyi tercih ediyor. Uzakdoğu, Amerika, Avrupa gibi pek çok yeri ziyaret edip yemek kültürlerini araştırıyorlar. Batuhan, “Amerika’da pancake daha büyük porsiyonlarda gelir. Yedikten sonra midenizi rahatsız edebilir ama bizim pancake’lerimiz hafiftir. Mesela golf topları büyüklüğünde poff pancake’imizin içinde nutella var. Üzerinde çilek ve kremşantiyle servis ediyoruz” diyor. Burada araya giriyor ve “Sizin pancake’leriniz nasıl hafif oluyor?” diye soruyorum. “Normal pancake harcında ne varsa biz de onu kullanıyoruz ama bizim sırrımız harçta kullandığımız özel karışımda” cevabını alıyorum. Poff Pancake’i denediğimizde ikilinin hiç de abartmadığını görüyoruz.    ARTIK MODA’YA DEĞİL BURAYA GELİYORLAR   “Son yıllarda nüfusu artan ve çok sayıda mekânın açıldığı Yeldeğirmeni’nde insanların “Good Guys Pancake”e olan ilgisi nasıl?” diye sorduğumda, “Semtte turistler de var, burada doğup büyüyen de... Aynı zamanda da pek çok kişi bir şeyler yemek ve içmek için Moda’ya değil, artık buraya geliyorlar. Çünkü fiyatlar Yeldeğirmeni’nde daha uygun ve iyi bir popülasyonu var. Burası Cihangir’in 10 sene önceki hali gibi” diyorlar. Ve ekliyorlar “Dört ay önce burayı kurduk, şimdi başka semtlerde yeni şubeler için çalışmalara başladık. Bu işlerde biraz da Allah ‘yürü ya kulum’ deyince ilerliyorsun, yavaş yavaş büyüyoruz.”    Pancake’lerden bahsettik ama mekânın poğaça ve krepleri de başarılı. Özellikle hafta sonu için bir değişiklik yapmak istiyorsanız mahalle ruhunu kaybetmemiş olan Yeldeğirmeni’nde bulunan Good guys Pancake’e uğrayın. İşlerinden kovulduktan sonra kendi hayatlarına bir kumar oynayarak bu dükkânı açan gençlerle tanışın.