Haziranda enerjiler değişiyor

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Bu hafta Merkür, Venüs ve Mars gezegeni burç değiştiriyor. Peki, bu üç gezegenin farklı burçlara yaptığı seyahat bizi hangi konularda etkileyecek? Merkür’ün İkizlere geçmesi dedikodu yapma potansiyelini artırırken Venüs’ün Boğa’ya geçmesi ise ilişkilerde kalıcılığı sağlayacak.

GEZEGENLERİN YOLCULUĞU 

Hepinizin bildiği gibi, Merkür zekâmızı, iletişim şeklimizi, nasıl düşündüğümüzü, aklımızı neye ve nasıl yorduğumuzu, anlaşmaları, öğrenme kapasitemizi anlatır. Venüs; sevme biçimimizi, sevgiyi nerede aradığımızı, karşımızdaki partnerden beklentilerimizi, kimlere çekildiğimizi ya da kimi çektiğimizi, parayla ilişkimizi, yeme içme keyfimizi, Mars ise; eylem ve kararlarımızı, hayatımızda en çok tepkiyi nerede ve hangi koşulda vereceğimizi, mücadele biçimimizi, cinsel dürtülerimizi anlatır. Şimdi bu gezegenlerin burç değiştirmesi bizim de bu konulardaki enerjimizi değiştirecektir. 

DAHA KISKANÇ OLABİLİRİZ

Öncelikle Mars 5 Haziran’da Yengeç burcuna geçerek 21 Temmuz’a kadar bu burçta konaklayacak. Bu dönemde bizler enerjimizi, yuva ve aile konularına, evle ilgili işlere, güvenliğimize, beslenme şeklimize yönlendireceğiz. Kendimizi savunmamız gereken konularda tepkimizi ortaya koyacağız. Kararlarımızı ve eylemlerimizi mantıksal değil, duygusal 

sebeplerle belirleyeceğiz. Evle ve aileyle ilgilenmek hatta evde zaman geçirmek isteyeceğiz. Evimizin ve ailemizin ihtiyaçları ve onların güvenlikleri için mücadele edeceğiz. Bu dönem daha sahiplenici, kıskanç ve alıngan tepkiler içinde olabiliriz.

DEDİKODUYA MEYLEDEBİLİRİZ

Merkür 6 Haziran’da kendi evine yani İkizler burcuna geçerek, 22 Haziran’a kadar burada konaklayacak. Bu durum bir süredir bizi rahatsız eden iletişim sorunlarını da rahatlatacaktır. Daha pratik ve hızlı iletişim kurabileceğiz, birbirimizi doğru anlayacak ve kendimizi doğru ifade edeceğiz. Aklımız daha seri çalışırken algımız da açık olacaktır. Sevdiklerimizle konuşmak, onları arayıp sormak daha önemli bir hale gelecektir. Bir şeyleri daha pratik yoldan öğrenmek ve öğretmek isteyeceğiz. Bu dönem biraz dedikoduya meyledebiliriz. 

İLİŞKİDEKİ SIKINTILAR DÜZELİYOR

Venüs ise aynı gün yani 6’sında kendi evine yani Boğa burcuna geçerek 6 Temmuz’a kadar burada konaklayacak. Bir süredir ilişkilerimizdeki sıkıntılar, parasal konulardaki zorlanmalar da Venüs’ün evine geçmesiyle birlikte bizleri bir nebze olsun rahatlatacak. Venüs Boğa’da parasal konularda bir açılma getirecektir. Daha kolay para kazancı ya da artan kazanç da diyebilirim. Ayrıca ev almak, satmak ve bu durumdan kârlı çıkmak için uygun bir dönemdir. İlişkilerde sadakat ve kalıcılık önem kazanacaktır. Örneğin birinin dikkatini çekmek ve onu etkilemek istiyorsanız “Kalbine giden yol mideden geçer” misali, bu dönem lezzetli yemeklerle onu tavlayabilirsiniz. Kalite arayışımız, güzellik değerlerimiz, fiziksel görünüşümüz öne çıkarken aynı zamanda iştah konusunda da biraz abartmaya meyilli olabiliriz. Çünkü damak zevkimiz artacaktır. Hafif bir tembellik vereceğinden ve iştah da açılacağından kilo almamak için daha çok hareket etmekte fayda görüyorum. Daha çok konser, müze ve sanatsal etkinliklerden zevk alabiliriz. Kısaca hayatı biraz da keyifli algılamak isteyeceğimiz bir dönem bu. İçinde bulunduğumuz haziran ayı, aklımızı fikrimizi eylem ve kararlarımızı, damak tadımızı, keyfimizi, sevme şeklimizi de değiştirecek.

Kısacası bu ay daha doğru ve akıcı bir iletişim içinde olacak, ailemizle, yuvamızda daha fazla zaman geçirecek, onlarla ilgilenecek, evimize yönelik eylemler yapacak, sevdiklerimizle keyifli sofralarda kaliteli zaman geçirmek isteyeceğiz. Tabii, her zaman söylediğim gibi bunlar genel enerjilerdir. Bu transitlerden nasıl ve ne şekilde etkileneceğinizi haritanızın potansiyeli belirler.