Hayatta beni topraklayan yegâne şey ayşe

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Mutlaka herkesin bir fikri, bir hissi vardır Deniz Akkaya’yla ilgili. Benim fikrimse o, kesinlikle çok güzel ve özel bir kadın. Sadece dışı değil, içi de güzel. Ayrıca kızını bu zamana kadar maddi-manevi tek başına büyüten cesur bir anne… Bence şu an bir kadının yaşayacağı en güzel zamanları yaşıyor. Onunla sohbet etmek çok zevkli çünkü her cevabı çok dolu. Hem başarılı hem zeki, bu yaşa kadar biriktirdikleri de cabası… Bu sıralar çok yoğun biliyorum ama sağ olsun kırmayıp kabul ediyor teklifimi. Röportaj için bir araya geliyoruz, ben soruyorum o anlatıyor. Saatlerce konuşuyoruz ancak satırlarımıza işte bunlar yansıyor.  

Kışın yoğun bir tempoyla çalıştınız. Şimdi de 360 kanalında ‘Biz Bize’ adlı bir programa başladınız, hayırlı olsun. Tatil yerine neden çalışmayı tercih ettiniz?

Uzun bir süredir çalışmaktan başka bir şey yapmıyorum. İnanın iki ay boşluğum olmasına rağmen, 360’la iş yapma imkânımız olunca hiç düşünmeden “Evet” dedim. Tatilimi de işimin içinde yapan biriyim. Tatile gitmek için heyecan yaşayan biri olmadım hiçbir zaman. Özlemini çektiğim, gidince deşarj olduğum şehirler, ülkeler var tabii. Seyahat etmeyi çok seviyorum ama güneş yağı sürüp şezlongda günü bitirmek bana göre değil. Bence tatil kişiye yeni ufuklar açmalı. Tatilde dinlenmek sadece şezlongda yatmaktan ibaret olmamalı. Ben gün içinde kitabımı okurum, mutlaka kendime zaman ayırırım. Gün içinde bunu yapamayanlar için şezlong tatili uygun olabilir. Seyahat etmek ve koşturma hali benim zevk aldığım şeyler, stabil durmayı sevmiyorum. 
Seyahat etmek için ilk tercihiniz neresi olur?
Yunanistan benim ikinci evim. Türkiye, İstanbul dışında asla bir yerde yaşamayı düşünmedim. Memleketime toprağıma çok bağlıyım. Yunanistan ve Londra, mutlaka her sene seyahat ettiğim ülkelerdir. 
Çalışmak sizi mutlu ediyor mu?
Beş çocuk doğurup eşinizin sevgili karısı olarak ona destek olmak sizi mutlu ediyorsa o hayatı yaşayın. Mutluluğun tek bir yolu yok. Benim mutluluk reçetem çalışmak ve başarı, bunlardan zevk alan biriyim. Bunun aksini yaşayan çok yakın arkadaşlarım da var. Onlar öyle mutlu, ben böyle. Herkes mutluluğunun peşinden gidiyor ben de öyle yapıyorum. 
Mutluluğunuziçin risk alır mısınız?
Alırım, hatta bu riskler yüzünden başım çok belaya girmiştir. Bunu hâlâ yapıyorum. Gizli gizli yaptıklarım, beni motive ediyor. Tabii ki çok radikal kararlarım var. 
En cesur aldığınız karar neydi?
Kızımın doğumuydu. Zor bir süreçti benim için çünkü o dönem çok çalkantılıydı. Kızımın babasıyla sıkıntılar yaşamıştım. Ayşe’yi dünyaya getirmek, hayatımda aldığım en doğru karardır. Hayatta beni topraklayan yegâne şeyin Ayşe olduğunu düşünüyorum. Aldığım en cesur kararın meyvesidir, onunla ilgili hiçbir keşkem yok. Hep 'iyi'kilerim var. Benim en önemli kararımdır.

DÖNEMİN KRİSTAL ÇOCUĞU

Türkiye’de çocuk yetiştirmek çok zorken siz zoru başardınız, üstelik tek başınıza. Eminim Ayşe de sizin gibi muhteşem biridir…
Ya övünmek için söylemiyorum ama gerçekten muhteşem bir çocuk. Kızımı tanıyan herkes rahatlıkla anlatır bunu sana. Bu dönemin kristal çocuğu olduğunu düşünüyorum. Bence anne ve baba olmak çok bencilce, kişi önce kendini tatmin etmek için çocuk yapar. Çünkü o senin meyvendir büyütür, gösterirsin. Ama tek olunca çok yorucu oluyor. Hiç kimseye tavsiye etmiyorum, onu söyleyeyim. Yorucu derken, çalışkan bir kadın olduğum için ki bu benim için zevk, çocuğumun babasından nafaka bile almıyorum. Maddiyat değil konu ama çocuğun bir yaştan sonra soruları başlıyor. Psikoloji boyutu çok zor. Benim çocuğum Allah dağına göre kar verirmiş çok kolay bir çocuk.. 
Bazen yetemediğiniz oluyor mu?
Hayatta her şey yolunda gitmiyor bazen. Ayşe'nin ergenlik dönemi de var. Ben zor bir ergenlik geçirdim. Küçükken bana "hayır" denildiğinde 'o yaşta ne yapmıştım', 'ne hissediyordum'u düşünerek Ayşe'yle iletişim kuruyorum. Böyle bir çocuk yetiştirmem şimdi egomu okşuyor. İnsanların saçımı süpürge ettim laflarından çok rahatsız oluyorum. Çocuklar dünyaya gelmeye kendileri karar vermiyor. Saçınızı tabii ki süpürge edeceksiniz. İlgi göstereceksiniz. Çocuk yetiştirmek de bence bir başarı… 
Kız çocukları annelerini kıskanır hatta daha güzel olmak ister. Ayşe sizi kıskanıyor mu?
Kız çocuklarının var tabii böyle huyları. Ayşe de yapıyor ama ben göz yumuyorum. Ego yapıp çocuğuyla yarışan deli anneler var, görüyorum. Gerçekten akıl hastalığının ileri seviyesidir. 
Annelik sizde nasıl bir enerji yaratıyor?
Eğer doğru algılanırsa, anneliğin kadınlara inanılmaz bir enerji verdiğini düşünüyorum. Çünkü hem lojistik olarak hem hayat olarak çok düzenli ve her şeye yetişmeye çalışan anneler var. Bunu yanında hayatını ve evini organize edebilen bir annenin koca bir şirketi yöneteceğini düşünüyorum.

SADELİKTEN YANAYIM

Biraz da bakım sırlarınızdan konuşalım.Günlük hayatınızda makyajın yeri ne kadar?
Beyaz tenli olduğum için gözaltı kapatıcısı, çok hafif allık ve parlatıcı sürerim. Makyaj yapamıyorum. Öyle bir yeteneğim yok ki. Dudağıma kendim koyu renk ruj bile süremem. Kısaca şartlar nedeniyle sadelikten yanayım (kahkahalar).
Vücudunuzda beğenmediğiniz bir yeriniz var mı?
Spesifik bir şey yok ama günden güne ruh halime göre değişir bu. Bazen uyanıyorum "ne güzelim" bazen uyanıyorum "ne çirkinim" diyorum. 
Kadın kendini nasıl fark eder?
Açıkça söylemek gerekirse, insanın kendini bulması otuz yaşından sonra oluyor. “Evet, sen bana bunu söyledin ama bu senin iç dünyanda olan bir şey” diyebiliyorsan karşı tarafa o zaman “Ben oldum” dersin. Şimdiye kadar kendimi hırpalayarak birçok kişiyi ikna etmeye çalışmışımdır. Artık tahammülüm yok, hemen ilişkimi kesiyorum. Bu konuda çok sertim, hiç çekemeyeceğim.
Hayatınızdan çıkardığınız kişiler oldu mu bu yüzden?
Çoook ama çook oldu. Etrafını neyle donatacağına sen karar vereceksin. Dikenli bir bahçe mi yoksa çiçek bahçesi mi olacak, bunu etrafındaki insanlar belirliyor. Hayatınızda herkesle aranızda sınırlar olmalı. Bu çocuğunuz, anneniz bile olsa bir sınırınız olmalı. 
Hâlâ nasıl bu kadar güzelsiniz?
Görsel odaklı bir işte çalıştığım için kendi kendime muhakeme yaptım. Gelip geçici hazlar var; mesela çok yemek yemek, alkol almak, sigara içmek gibi ki hiç kullanmadım. Bunları teraziye koyduğumda, hangisinin ağır bastığına baktım.Bu sizin kendinizle yarışınız aslında. Fiziksel gelişim, zihinsel gelişimle aynıdır. Her sabah iyodu iyi alacağım bir saatte, sahilde 45 dakika koşu ve yürüyüş yaparım. Daha berrak düşünüp gözlerimin ve cildimin pırıl pırıl olmasını buna borçluyum. Yemek yiyip keyif yapmayı çok severim ama bunu dengelemeyi de biliyorum. Uykumu mutlaka alırım. Eğer hayatınızı bir dengeye koyarsanız her şey kendiliğinden gelişiyor. Estetik operasyonlar, kremler ancak destekler.

BİZİM İLİŞKİMİZ BİTELİ 4 AY OLDU...

Aslan burcu aşkta heyecanyaşamayı sever, siz nasıl yaşıyorsunuz aşkı?
Hayatınız ve beyniniz dönem dönem değişiyor. Karakter 26 yaşında otururmuş. Ondan sonra hayatta gerçek kimliğinizle rol alırmışsınız. Dolayısıyla o hislerde şekil değiştiriyor. Beni heyecanlandıracak bir insanın kesinlikle kadın ve erkek eşitliğine inanan. Kadını ikinci sınıf bir birey olarak görmeyen, kadınların çalışmasını isteyen, hatta gizli destek olan insanlar benim için cezp edici. Muhabbet edebileceğim kişiler de önemli. Bu o kadar azaldı ki. Yemeğe gidiyorsan öyle biri olmalı ki karşında, sofradan kalkmak istememe…Geçenlerde ‘Murat Varol, Deniz Akkaya’yı aldatıyor’ diye bir haber yapıldı…Bizim ilişkimiz biteli 4 ay oldu. Bu konu hakkında konuşmak bile istemiyorum.