Hasat zamanı ve Başak Yeniayı

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

20 Eylül’de saat 08.30’da Başak burcunun 27 derecesinde ve 12. evde yeniay doğacak. 12. ev ışığını 6. eve de göndereceğinden, karmamız, bilinçaltımız, rüyalarımız, düşüncelerimiz, kontrol edemediğimiz her şey, günlük program akışımız, iş hayatımız ve çalışma arkadaşlarımızla  sağlığımıza ait konularda alıp verdiğimiz emekler, hizmetler ve desteklerde hareketli bir dönem yaşayacağız. Bu konularla ilgili düşüncemiz ve bakış açımız değişime uğramasıyla, günlük hayatımız, iş çalışma koşullarımız ve sağlığımızla ilgili konularda aydınlanmalar yaşayarak yeniden organize edeceğiz. Anın yükseleni 16 dereceyle Terazi burcu ve yöneticisi Venüs henüz Başak burcunun ilk derecesinde. Yeniay yöneticimiz Merkür ise, Mars ile birlikte Başak burcunda ilerliyor. Yeniayda birden fazla gezegenin Başak burcunda yığılması çok ciddi Başak enerjisi vurgusu içinde olacağımızı anlatıyor. Yükselenimiz Terazi olsa da Venüs’ün Başak burcunda olması, ilişkilerde fazla eleştirili, huysuz ve duygusallıktan uzak bir duruş içinde olacağımızı gösteriyor. 

ALDATILMAYA DİKKAT!

Yeniay’ın Chiron karşıtlığı, sağlığımızla ilgili konuların bizi meşgul edeceğini anlatıyor. Hem ruhsal hem fiziksel olarak destekler alacağımız ve şifalanacağımız enerjiler mevcut. Ama şifalanmak için önce yaranın açılması gerek. Şifalanmak için bazı acılar bize kendini hatırlatabilir. Yanı sıra,  bazılarımızın ameliyat konusu da gündeme gelebilir. Özellikle bağırsak ve mide rahatsızlıklarına karşı dikkat edilmeli bence. Yeniay yöneticisi Merkür Mars ile kavuşumda ve Plüton ile olumlu kontakt kuruyor. Ve her ikisinin de derecesindeki sabit yıldız şanslı doğada. Merkür Zosma yıldızı ile Plüton ise Vega yıldızı ile kavuşumda. Bu durumda sosyal ve yakın çevremizde daha önceden iletişim problemleri yaşadığımız kişilerle keskin ve kıvrak dil becerileri ve aklımızla aramızı düzeltebileceğiz. Karşımızdaki kişileri aklımız ve sözlerimizle etkimizin altına alacak ve ikna edeceğiz. Burada Mars’ın desteği de güzel. Davranışlarımızda bizi destekleyecek ve planları kararlılıkla uygulayabileceğiz. Ancak Merkür ve Mars’ın Neptün ile karşıtlık açısına dikkat etmeliyiz. Zira bu açı kişinin aslında tam olarak ne yapmak istediğini bilememesine, kararlarını sürekli sorgulamasına ve olup bitenin pek farkında olamamasına neden olabilir. Dolayısıyla yukarıda yazdıklarımı bir anda tersine çevirebilir. Özellikle sevgilimiz, arkadaşlarımız, çocuklarımız söz konusu olduğunda hassas noktamız devreye gireceğinden bu açının gölgesine kaçabiliriz. Yani aldanma, aldatılma, suça eğilim, kafa karışıklığı, gerçeklerden uzaklaşmak ve net görememek gibi. Evet zihnimiz iyi çalışacak ama yine de dikkat etmekte fayda var. 

BEKLENMEYEN GELİŞMELER 

Satürn’ün Ay düğümlerine olumlu bağlantısı ve Uranüs’ün de bu bağlantıda ve yeniay derecesinde olması, ilişki ve ortaklıklarımızda ani gelişmelerin adeta bir sürpriz etkisiyle karşımıza çıkacağı yönünde. İçsel kırılma ve özgürleşmelerle bağlantılı kâr zarar tablosu yaparak sağlam ve yıkılamayacak durumların oluşmasına tanık olacağız. Haritada Uranüs Jüpiter karşıtlığı 1. ve 7. ev akslarında olduğundan karşımızdaki kişilerden kaynaklı ani değişimlerin, çevresel koşullarımızda ilişkilerimizdeki davranış kalıplarımızda bakış açılarımızda değişimler yaratabilir. Yeniayda kendimizi geriye çekip çevremize hizmet edebiliriz. Başak asistandır başkalarının hayatını iyileştiren bir enerjidir. Şimdi, Başak’ın mükemmel yaklaşımıyla usta organizasyon becerisini harmanlayarak ilişkilerimizde ve çevremizdeki kişilere onların hayatlarında oluşabilecek ani gelişmelerde dengelerini kaybetmemeleri için yardımcı ve destek olacağız. Onların sağlıklarını günlük yaşam koşullarını çalışma şekillerini yeniden dizayn etmeleri için yanlarında ve arkalarında olacağız. Tabii kendimizi kurban etmeden ve abartılı davranışlara girmeden.