Hadi Bebek’e inelim

İSMAİL POLAT
ismailpolatt@gmail.com

Neden mi? Yazın sokaklara taşan kalabalığı ve eğlencesi, kışın da mekânlara sığmayan coşkusuyla yeme içme dünyasının kalbi adeta burada atıyor. Studio ’34 bu hafta sonu Bebek’de. Şarkıda     olduğu gibi şimdi Bebek’de üç beş tur atıyoruz. 

KEYİF DURAĞI 

Salaş ama keyifli. Kalabalık ama huzurlu. Merkezde ama kıyıda… Burası Bebek Kahve. Semtin en klasik ve popüler durağı. Sabah erken saatlerde gazetelerinizi alıp saatlerce kahvaltı keyfi yapabilirsiniz. Günün her saatinde müdavimi çok. Farklı kesimlerin kesişim kümesi gibi. Çay-kahve ya da tost keyfi için oldukça ideal. Bir de güneşi batırmak için. Elinizden telefonunuz hiç düşmeyecek. 

SEMTİN EN POPÜLER KÖŞESİ 

Bebek denince akla ilk Lucca gelir. 10. yılını geride bırakan mekân her daim çok popüler. Mahallenin buluşma noktası, görme görünme yeri. Yemeğe geleni de 'drink' alanı da saatlerce kalıyor. Erkenden gitmekte ya da tanıdıklar vasıtasıyla önden yer ayırmakta fayda var. Mönüsü oldukça zengin. Ben salatalarına ve mini burger’lerine bayılıyorum. Çoğunluk da öyle. Kokteylleriyle de nam salan Lucca’da favorim “Make Me Crazy”. Duvarlarından sanatı eksik etmeyen Lucca’ya     uğramadan popüler semtin tadına varmanız imkânsız. 

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ

Semtin bir diğer buluşma noktası ise Happily Ever After. Burası cemiyet hayatının ünlü simalarından Ayşe Kucuruoğlu’nun özenle işlettiği bir mekân. Her yerinde onun dokunuşu var. Mönüsü çok lezzetli ve çok doyurucu. Özellikle köftesi ve dolması anne eli değmiş gibi. Gündüz kafasıyla giderseniz birçok ünlü ismi burada görmeniz mümkün. Mekânın sahibi Ayşe’yi de. Konuklarıyla mekana ayrı bir neşe katıyor. 

SİZİ TERASA ALALIM  

Semtin en gözde mekânlarından biri de Mangerie Bebek. Yıllardır konuklarını muhteşem terasında ağırlıyor. Sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar hep çok dolu. Kapıdan dönmemek için sabretmeniz ya da çenenize güvenmeniz lazım. Yer bulduktan sonra güne güzel başlamak için kahvaltı, ilerleyen saatlerde ise günün mönüsüyle kendinizi şımartabilirsiniz. Her şey çok lezzetli. Manzaraya karşı Boğaz'ın tadını çıkarırken, kahve eşliğinde 'Elmalı Kek' yemeyi unutmayın. 

SEMTİN EN YENİSİ
Karaköy’deki Mitte ile rüştünü ispatlayan Turgay Yıldız, yepyeni mekânı Bebek Lokal ile şimdi Boğaz hattında arz-ı endam ediyor. Üç katlı mekân şimdilik semtin en yeni ve popüleri. Henüz tam açılmasa da yeme-içme meraklılarının rotasına girdi bile. Tekneyle de gelinebilen mekân akşam saatleri için daha uygun. Üst katlar yerine Boğaz'a açılan terasında vakit geçirin. Salatalarına ve kokteyllerine şans verin. 

TATLISIZ OLMAZ 
Mahallenin kalabalığından uzaklaşıp Boğaz'a nazır yürümek isterseniz, mis gibi waffle kokusu mutlaka sizi kendine çekecektir. Kokunun izini, Ab’bas Waffle’a çıkacaksınız. Benim gibi tatlı seven biriyseniz, burada mutlaka mola verin. Meyveli çeşitleriyle bol bol kalori tüketin. Üzülmeyin, sahil hattında yürürken bir kısmını yakabilirsiniz.