Güzellik satmıyoruz mutluluk vaad ediyoruz!

Estemylife Estetik ve Saç Ekim Merkezi Estetik Cerrahı Op. Dr. Bilgehan Aydın, Liposuction da gelişen yeni yöntemleri, doğru botoksu ve estetik ve saç ekim merkezi olarak farklarını anlattı.

Liposuction kesin yapılmalı ya da yapılmamalı gibi standartlarınız var mı?

Bir erkek gömlek giydiği zaman belinde çıkan “Aşk Tutamacı” dediğimiz Love Handelların boyutu ne olursa olsun güzel gözükmez bazı bölgeler var ki vücutta ne kadar spor yaparsanız yapın verebileceğiniz noktalar değil. Çünkü bunların altında kas yok kas olmadığı için o bölgelerdeki yağları eritmek neredeyse imkânsızdır. Bu bölgeler için ya ciddi seviyede spor yapmak, çok aç kalmak ve protein diyetleri yapmak gerekiyor. Liposuctionun gerçek amacı kilo vermek değil vücudu şekillendirerek bu bölgelerdeki vücudun fazlalığını almaktır. 

Son yıllarda Liposuctiona geliştirilen yöntemler nelerdir?

Lipo yağ demek suctionda emmek demek liposuctionda yağı emmek demek. Eskiden yağ alınacak bölgeye önce sıvı verirdik daha sonra kanül dediğimiz uzun borularla girip yağı parçalayarak vakumla emdirirdik. Ama liposuctionun da handikabı şuydu özellikle belli bir yaştan sonra özellikle kadınlarla östrojen hormonunun gerilemesiyle derinin toparlaması neredeyse imkânsız hale geliyor. 2 çeşit liposuction vardı biri ufak bölgelerin tıraşlanması ve derinin sarkıklığıyla beraber giden bölgenin inceltilmesi. Cilt, belirli bir gerginliği aştıktan sonra bir daha kendini toparlayamıyor. Eski yöntemlerle yapılan liposuctionlar bu bölgede oluşan sarkmalarla sonuçlanabiliyordu.  Şimdi özellikle cilt altına enerji vererek liposuction uygulanıyor. Buda iki çeşit oluyor birincisi lazer liposuction dediğimiz lazerle ısı verme yöntemi diğeride vaser dediğimiz ulturasonik dalgalarla enerji verme yöntmi. İlk başta laser lipo popülerken günümüzde vaser lipo çok daha öne çıkmıştır çünkü lazer liposuctionda enerji kontrol edemezken vaser liposuctonda ultasonik dalgılar olduğu için enerji kontrol altında tutabiliyorsunuz. Dolayısıyla şuan en çok tercih ettiğimiz yöntem vaser liposuction yöntemidir.

Sizde görmüşsünüzdür TV ye yansıyan birçok botoks faciyası yaşandı. Botoks ve dolgunun kalitesini nerden anlarız? 

Botoks ve dolgu konusu çok hafife alınıyor. Öncelikli olarak sıklığının artmış olması iyi bir şey. Botokstaki esas mesele doğru yere doğru şekilde uygulanması. Belli başlı yerlerin çökesinden kaynaklanan bölgeleri yükseltmek amacıyla dolgunun kullanılması önerilen bir durum. Kalitesi şu şekilde anlaşılabilir. Öncelikle FDA onaylı marka olmalı ve ilacı hekim gözünüzün önünde açıp sulandırmalı. Eğer ilk 3 uygulamanızsa doğru üniteyle 4-6 ay gitmesi lazım eğer uygulanan botoks 1 ay sonra eskiye dönüyorsa. Size yapılan botoks malzemesinden çalınmış demektir… 

Son olarak estetik ve saç ekim merkezi olarak farkınız ne?

Biz insanların bu ameliyatları daha güzel olmak için değil daha mutlu olmak için yaptırdığına inanıyoruz. Mesela kepçe kulak ameliyatı olmak isteyen ve 20 yıldır bunun psikolojik sıkıntısını çeken… Belki de yıllarca biriktirdiği parayla saç ektirmek isteyen kişilerin travmalarını düzeltmek üzere gelen hastaları anlıyoruz. Derdimiz onların travmalarına çözüm üretmek. Kısacası klinik olarak hastalara saygı duyuyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bazı özel günlerde bir anneye burun ameliyatı hediye etmek gibi ya da babalar gününde bir babaya saç ekimi hediye etmek gibi... Elimizden geldiğince sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bize de birçok mesaj geliyor, “Öğrenciyim, durumum yok ama ameliyat olmak istiyorum” gibi bunları bir süzgeçten geçiriyoruz. Eğer estetik kaygıyla değilse, gerçekten ameliyat endikasyonu varsa bir deformite yada bir travma sonrası oluşmuşsa neredeyse maliyetine yada maliyet almayarak bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Tabii bu gibi durumları basında ya da sosyal medya hesaplarımızda paylaşmıyoruz. 

Klinik olarak bir sloganınız var mı?

Biz güzellik satmıyoruz biz mutluluk vadediyoruz!