Güneş İkizler burcunda

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Hem akıllı hem kurnazdır. Sözleriyle insanı vezir de eder, rezil de. Adeta kelimelerle dans eder. Çabuk sinirlense de bir İkizler burcu aslında çocuk ruhludur... Evet, Güneş 21 Mayıs’ta onlar için parlamaya başlayacak. Gelin İkizler burcuna ve Güneş’in diğer burçlara etkisine yakından bakalım. 

Güneş, 21 Mayıs’ta bir ay konaklamak üzere İkizler burcuna geçiyor. Bu süreçte, aklımız, düşünce şeklimiz, iletişim kanallarımız, kardeş ve akrabalarımız, komşular ve yakın çevremiz, kısa seyahatlerimiz, pratik yollardan bilgiye ulaşma yetimiz, el becerilerimiz, entelektüel yeteneklerimiz ve ifade şeklimiz Güneş’in ışığını göndermesiyle aydınlanacak… İkizler burcu Zodyak kuşağının 3. evini idare eder ve yönetici gezegeni Merkür’dür. Hava grubu olan İkizlerin, niteliği değişkendir ve pozitif ve eril bir burçtur.  Mitoloji’de Zeus’un genç oğulları “Castor ve Pollux” adındaki birbirine çok düşkün ama birbirinin zıt iki kardeşin anlamıdır İkizler Burcu… En zeki burçtur. Çünkü iki kişilik zihin taşır. İkizler burcunun genellikle dengesiz olarak nitelendirilmesi bu yüzdendir. İkizler, dengesiz değildir. O hep iki kişiyle yaşar. Hangisinin ne zaman sahneye çıkacağını kendi de bilmez. O yüzden bir anı bir anını tutmaz. 

ÇOCUK RUHLUDUR

Her zaman çocuk ruhlu kalır. Yaşlanmaz sadece yaş alır. Hayata karşı o hınzır, muzip duruşunu hiç bozmaz. Çok eğlenceli ve esprilidir. Adeta bukalemun gibi, her duruma kolaylıkla uyum sağlar. Kavrayış kabiliyeti gelişmiştir. Bilgiye hızla ulaşır ve yayar. Biraz dedikoduya meyillidir. Aslında ona göre dedikodu yapmıyor o sadece aldığı bilgiyi yayıyordur. Çok meraklıdır. Ama merakı çabuk geçer. Üzerinde taşıdığı bu iki kişi onun başının hep püsküllü belası niteliğindedir. Çünkü onun hep iki yüzü vardır. İki zihni, iki karakteri… Çift kısmetli olması bu yüzdendir. Kararsızlık yaşaması ve kendini huzursuz hissetmesi hep bu iki kişilik dünyasındandır. Çabuk sinirlenebilir. Hem akıllı hem kurnazdır. Sözleriyle insanı vezir de eder, rezil de… Çok iyi konuşur. Kelimelerle dans eder. Organizasyon konusunda uzmandır. Flört etmekten kaç yaşında olursa olsun hoşlanır. Tek eşlilik pek ona göre değildir. Vücudumuzda sinir sistemini ve elleri idare eder. İkili olan her şeyle ilgilidir. Ona iyi gelen taş Akik’tir. Yaşam alanında mavi rengi ve tonlarını seçerse, ona iyi gelir. Hızlı ve enerjik geçen gündemini sakinleştirmek ve biraz dengelemek için romantik şarkılar dinlemelidir. 

KİMİNE SEYAHAT KİMİNE AŞK

Güneş’in İkizler burcu seyahatinde diğer burçlarımız hangi konularda aydınlanacak, odak konuları ne olacak?

Koç: Yakın çevreniz ve akrabalarınızla iletişim, seyahatler

Boğa: Parasal kaynaklarınız, kazanç ve kayıplarınız 

İkizler: Mutlu yıllar, bu bir ay gözler sizin üzerinizde

Yengeç: Bilinçaltınız, rüya ve hayalleriniz aydınlanacak

Aslan: Sosyal çevrede hareketlilik, arkadaşlarla olma

Başak: Kariyer yaşamınız ve toplumsal kimliğiniz

Terazi: Yurt dışı seyahatleri, akademik eğitimler süreçler

Akrep: Vergi, nafaka, miras alanlarındaki krizlerin çözümü

Yay: İkili ilişkiler, evlilik 

Oğlak: İş yaşamınız, sağlığınız, çalışma arkadaşları 

Kova: Aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular

Balık: Aile ve ev yaşamınız