Gökyüzünde şıklık yarışı

Uçakların günümüzün vazgeçilmez ulaşım aracı haline gelmesi havayolu şirketlerinin hizmet çıtasını en üst seviyeye yükseltmeye yöneltti.

Şirketler ikramdan, uçak içi eğlence sistemlerine ve kabin memurlarının kıyafetlerine kadar kaliteyi zirveye taşırken, yerden binlerce metre yüksekte her gün adeta moda defilesi sunuyor.

SÜLEYMAN ŞEN

suleyman.sen@aksam.com.tr

Modayı gökyüzüne taşıyan havayolu şirketleri, ünlü modacıların tasarladığı üniformalarla adeta yarışıyor. Havacılık sektöründeki 'modacı' akımı, daha sonra Arzu Kaprol'un Çelebi Hava Servisi, Serdar Candar'ın da Pegasus Havayolları çalışanları için tasarladığı kıyafetlerle devam etti. Hosteslerinin daha şık görünmesi amacıyla ünlü modacıların kapısını en son Atlasjet Havayolları çalmış, şirket Dilek Hanif'le anlaşmıştı. İstanbul Atatürk Havalimanı, adeta her an bir defilenin sergilendiği moda platformuna dönüştü.  

AY YILDIZ’I ÜCRA KÖŞELERE TAŞIYOR

Ay Yıldızlı bayrağımızı Japonya’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Afrika’nın en ücra köşelerine taşıyan THY kabin memurları yıllardır lacivert ve turkuaz renkli üniformalar giyiyor. Üniformalar Faruk Saraç ve Uğurkan Erez imzası taşıyor. 

DEFİLEYE ÇIKMIŞ GİBİ

Ülkemizin özel havayolu şirketlerinden Atlasglobal Havayolları kabin ekiplerinin kıyafetleri de ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif imzası taşıyor. Kırmızı rengin hâkim olduğu elbise ve tek düğmeli ceketten oluşan iki parçalı üniformalar keplerle tamamlanıyor. Adeta bir moda defilesinden çıkmış gibi görünen Atlasglobal hostesleri şıklıklarıyla ister yurtiçi 

ister yurtdışı olsun hemen dikkatleri üzerlerinde topluyor. 

ZARAFET VE MİSAFİRPERVERLİĞİN SİMGESİ

Dünyanın en saygın havayollarından birisi olan özgün ‘Sarong Kebaya’ içindeki Singapur Havayolları hostesleri evrensel bir ikon ve dünya çapında anında tanınabilen figürlerden biri. Madame Tussauds Müzesi›nde balmumu heykeli sergilenen Singapur Havayolları hostesi, evrensel bir ikon ve aynı zamanda zarafet ve misafirperverliğin simgesi. Singapurlu hostesler dünyanın neresinde olursa olsun mütevazı davranışları, etrafına fazla göz gezdirmeyen 

sessiz yürüyüşleri ve geleneksel kıyafetliyle ilgi odağı oluyor. 

CORENDON HOSTESLERİNE YENİ İMAJ

Corendon Havayolları, kabin ekibinin yeni kıyafetleri Hollanda’nın ünlü modacısı Bas Van Wayenburg tarafından tasarlandı. Hosteslerin 2016'da giyeceği üniformalar daha yalın, daha dinamik ve daha modern. Üniformalarda, nano teknolojiyle üretilmiş üstün kaliteli kumaş türleri tercih edildi. Gömlek, ceket, yelek, pantolon ve etekten oluşan üniformaların yalın, dinamik ve modern olmasına özen gösterildi. Corendon Havayolları’nın 2015 yılında yenilenen daha zamansız, daha eğlenceli ve daha fazla tatili çağrıştıran logosundan esintiler taşıyor. 

YERDE DE MODA

Türk Hava Yolları ve HAVAŞ’ın ortak yer hizmeti kuruluşu TGS (Turkish Ground Services) görevlileri de gökyüzündeki şıklık yarışından geri kalmıyor. TGS çalışanlarının yeni üniformaları, kadın personel için mor pantolon, pembe gömlek, fuşya rengi ceket ve yelek ile pembe logolu fulardan oluşuyor. Erkek personelin üniforması ise gri pantolon, petrol mavisi ceket ve yelek, mavi gömlek ile pembe logolu kravattan oluşuyor.

ÇİKOLATA RENGİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, kabin ekibi üniformalarının çıtasını en yükseğe taşıyan şirketlerden. Yeni üniformaları muhteşem bir defileyle tanıtan Etihad hosteslerinin üniformalarında kabin içlerinde ve uçak dışında kullanılan renkler yer alıyor. İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan ve üniformaların temel rengini çikolata rengi oluşturuyor ve üniformaların farklı varyasyonları bulunuyor. Kabin ekibi ve lounge çalışanlarının üniformalarında bu renge mor eşlik ederken, yer hizmetleri ve özel hizmetler ekiplerinin üniformalarında portakal rengi yer alıyor. Libyalı Afriqiyah Havayolları hosteslerinin kıyafetlerini ise "Kara Kıta Afrika"nın çöl ve kum rengi oluşturuyor.