Gezegenler Retroda, şimdi duraklama dönemi

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Gökyüzünde şu an birden fazla gezegen Retro enerjisinde. Retro Merkür, “Zihnini onar” derken, Retro Venüs, “Önce kendini sev” diyor. Peki, diğer gezegenler bize ne söylüyor?

RETROLAR OLMASAYDI…

Güzellik, sevgi ve paranın gezegeni Venüs, henüz Retro’dan çıktıysa da, hâlâ başlangıç derecesine dönene kadar gölge ve Retro enerjisinde gibi çalışmaya devam edecek. Bunun dışında, iletişim ve aklın gezegeni Merkür, şans ve bolluk gezegeni Jüpiter, büyük öğretmen Satürn de Retro’da. Ayın 21’inde bu kervana Plüto’nun da dahil olması demek, içimize dönmemiz ve her ne arıyorsak bu keşfe kendimizden başlamamız gerektiğini anlatıyor. Retrolar kısaca “Dur. Dışarıda hiçbir şey yok. Ne oluyorsa sendedir” demektir. Bu cümlenin anlamını anladığımız ya da anlamamız gerekli kıymetli zamanlardır. Merkür bu süreçte bizlere “İçinde hiç bir şey saklama, ne konuşulması gerekiyorsa konuş. Kırdıklarından özür dile ya da affet. İhmal ettiklerinle görüş ve onlara zaman ayır. Yaşam çok hızlı akıyor, eğer bu hız içinde atladığın bir konu varsa dön üzerinde tekrar düşün. Zihnini onar, boşalt ve dinginleş” mesajı veriyor. Gökyüzü sürekli hareket ediyor. Ve yukarda ne varsa aşağıya yansıyor. Durduğumuzu sandığımız zamanlarda bile, aslında içsel büyüme ve farkındalık geliştiriyoruz. Retrolar olmasaydı, hatalarımızın farkına varamaz telafi edemezdik. Ve sürekli aynı sarmalın içinde döner dururduk. Retrolar olmasaydı, kavgalardan sonra barışmanın keyfine varamazdık. Retrolar olmasaydı bizi mutsuz eden ilişki ya da kişilerden kopamaz, kendimizi mutsuz ederdik. Retrolar olmasaydı, olgunlaşamaz ve irade geliştiremezdik. Retrolar olmasaydı, mücadele etmeden “Armut piş ağzıma düş” diyenlerden olurduk. Tırnaklarımızla kazıyarak kazandığımız başarılarımızın gururunu taçlandıramazdık. Retrolar olmasaydı, insan olmanın tek farkı olan konuşabilmeyi ve iletişimin kıymetini anlayamazdık. Bu dönemde araçlarınız geri vitesteymiş gibi hareket etmeniz süreci doğru 

yönetmeniz açısından önemlidir.

VENÜS “KENDİNİ SEV” DİYOR

Venüs, “önce ve daima kendini sev, kendinle güzel vakit geçirmeyi öğren, yalnız kaldığında bile yaşamdan keyif alabilmelisin. Parayı har vurup harman savurma, biriktirmeyi ve sadece gerektiğini kadarını harcamayı öğrenmelisin. Sevgilini, eşini ya da karşındakini gerçekten seviyor musun? Eğer sevmiyorsan bu ilişkide kurban olmamalı kendini de düşünmelisin. Seni gerçekten sevenler şimdi etrafındalar mı ?” mesajı veriyor. Jüpiter bu süreçte bizlere “Yüksek irade ve evren benim. Ben olmadığımda, sana destek göndermediğimde ya da senin dualarına yanıt vermediğimde de sen hâlâ bana inanmayı ve benim yolumda olmayı seçiyor musun? Yaşamdaki aksilikler, ertelenmeler seni ne kadar etkiliyor? İnançların ne kadar güçlü? Sisteme ve akışa güveniyor musun? Peki, şansını sen yaratacak olsan neler yapardın?” mesajını veriyor.

PLÜTO “KENDİNİ KANDIRAMAZSIN” DİYOR

Satürn, “Senin iyiliğin için seni kısıtladım, engelledim. Sürekli doğru yolu gösterdim, öğretmenlik ettim, ders verdim. Şimdi sıra sende. Benim öğretilerimin ne kadarını gerçekten anladın ve beni dinledin. Şimdi seni sınava sokuyorum ve alacağın not dahilinde bundan sonraki sürecini inşa edeceğim. Sorumluluktan kaçma, sorumluluk ve görevlerini içselleştir, büyü ve sabretmeyi öğren” mesajını veriyor. Plüto bu süreçte bizlere “Gizli saklı hiçbir şey kalmaz. Er ya da geç her şey aydınlanır. An gelir kendini bile kandıramazsın. Değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Şimdi yaşamında yer alan büyük dönüşümlerden sonra, sen bunu nasıl içselleştirdin? Ruhun ne kadar dönüştü? Derinlik ve karanlık korkun hâlâ devam ediyor mu? Saplantıların, takıntıların ve aşağı çekerek ileri gitmeni dönüşümünü engelleyen o karanlıklar hâlâ içinde yer alıyor mu? Korkularınla yüzleşmeye hazır mısın? Tüm bunları yaptığında yaşamındaki seni bloke eden enerjileri de dönüştürecek ve muazzam bir güç elde edeceksin” mesajı veriyor.