Gezegenler enerjimizi değiştiriyor

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Gökyüzü hiç durmadan hareket ediyor ve bu hareket hepimizin hayatının farklı karelerine yansıyor. Şimdi ekimin son haftasına girerken gökyüzündeki gezegenlerimiz burç değiştirerek bizim de enerjimizin ve bakış açımızın odağını değiştirmeye devam ediyor. Yaşam kaynağımız ve egomuzun temsilcisi Güneş 24 Ekim’de Akrep burcuna geçerek başkalarının kaynaklarından yararlanma, ortaklaşa gelirler, kredi, nafaka, miras vergi, derin sezgisellik, araştırma ve seks hayatımızla ilgili alanlara ışığını göndererek aydınlatıyor. Bu süreç bir ay sürecektir. Bu dönem hayatlarımızda eş ya da ortağımızın parasal konuları, bizim finansal alanda yaşadığımız krizler ortaya çıkacaktır. Yanı sıra, gizemli olan konulara fazla merak göstererek araştırmak isteyebiliriz. Yaşayacağımız bazı krizler bizim ruhsal gelişimimize hizmet edeceğinden çok kıymetli olacaktır. Bizler başkalarının üzerinden para kazanmanın alternatiflerini araştırabiliriz. Giz önem kazanacak belki de hayatımızın bazı alanlarını saklamak ihtiyacında olacağız. Cinsel konular bu dönem bir hayli ilgi çekebilir. İlişkilerde bu tarz sorunlar varsa çözümleri için alternatif aranabilir. 

SEZGİLERİMİZ ARTIYOR

İletişim ve zekâ gezegenimiz Merkür ise bir süredir Akrep burcunda ve bu ayı da burada kapatacak. Güneş ve Jüpiter’in de Akrep burcunda olmasıyla düşünce şeklimiz, iletişim biçimimiz de bu dönem Akrep enerjisi hakim olacaktır. Konuşmaktan çok hissetmeyi seçebiliriz. Sezgilerimiz artacağından mantık yerine hislerle doğru yolu bulabiliriz. Cinsel içerikli sohbetler artacaktır. Gizli olmak, saklanmak, kendimizi çok da ortaya koymamak eğiliminde olabiliriz. Düşündüklerimizi kimsenin bilmesini istemeyebiliriz. Bizden saklanan ya da merak ettiğimiz her konu derin ve keskin zekâ ve tabii araştırmayla ortaya çıkacaktır. Karda yürü izini belli etme sözü gezegenlerin Akrep geçişi için kullanılabilir. Kıskançlık ve sahip olma duygusu artacağından ilişkilerimizde bunun dozunu iyi ayarlamak gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü Jüpiter’in de vurgusuyla bu tarz duygular abartı noktasına taşınabilir ve hiç istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. 

ONAYLANMA İHTİYACI

23 Ekim’de Mars Terazi burcuna geçecek ve 10 Aralık’a kadar da bu burçta kalacak. Dolayısıyla bizim de enerjimiz değişecek. Mars, bizim yaşam enerjimizi, hareketimizi, kararlarımızı, tepkilerimizi, enerjimizi nasıl kullandığımızı, cinsel eğilimlerimizi, mücadele şeklimizi, öfkemizi nasıl yansıttığımızı ve neye tepki gösterdiğimizi anlatır. Kırmızı bir gezegendir çünkü ateş ve enerji yüklüdür. Mars hareketi başlatandır ve Mars’ın burç değiştirmesi, hareket sahamızın da değişmesi anlamına gelir. Ancak Mars Terazi burcunda düşük konumda olduğundan, bu dönem eylem, karar ve hareketlerimizde bir onaylanma ihtiyacında olabiliriz. Karşı tarafın ne düşündüğünü bizim kararımızı ve yapacaklarımızı etkiler. O yüzden bu dönem sanki kendi kararımızdan çok karşı tarafın kararını da bilmek isteyecek ve o ikisi arasında bir denge bulmaya çalışacağız. Mars kendi başına buyruk olan kimseye bir şey danışmadan adım atan, gözü pek, cesur ve girişken bir gezegen olduğundan Terazi burcundaki yolculuğu onun kendi doğasının önünü keser. Bu durumda Mars sıkıntılı çalışır. Çünkü o tektir. Tek hareket etmek ister. Terazi ise çifttir.  Aşk, sevgi ve güzelliğin temsilcisi Venüs ise bir süredir kendi evinde yani Terazi burcunda. Şimdi uzatmalı aşkı Mars’ı kendi evinde ağırlayacak olmanın keyfini sürüyor. Enteresan aşk ilişkileri başlayabilir. Anlaşamasanız da yine de kopamayacağınız ilişkilere çekilebilirsiniz. Flörtöz konuşmalar birden fazla kişiyle yakınlaşmalar estetik ve güzellik için para harcamalar bu dönem artacaktır. Evet, ekim yerini kasıma bırakırken tıpkı sonbaharın bitişi gibi bizleri de yeni enerjilere hazırlıyor. Şimdi değişen enerjileri hayatlarımıza uyarlayacağız. Hep dediğim gibi “Yukarıda ne varsa aşağıdadır”, “Bilmek farkında olmaktır ve farkındalık iyi bir yönetim sağlar.”