Gerekirse saçımı bile kazıtırım

ARZU AKYOL
arzu.akyol@aksam.com.tr

O No:309 dizisinin tatlı kaçığı Filiz. Son zamanlarda ekranların en sevilen karakterlerinden biri… Filiz’e hayat veren Ceren Taşçı da tıpkı onun gibi cana yakın, samimi ve aynı zamanda oyunculuğa âşık. “Hayatımı oynayarak geçirmek tek temennim diyen” Taşçı’nın inanacağı bir projede oyunculuk adına yapmayacağı fedakârlık yok. Zayıflamak ve saçlarını kazıtmak da buna dâhil…

Önce seni biraz tanıyalım. Bugüne kadar pek röportaj vermemişsin çünkü…

Vermedim, doğru… Ben doğma büyüme İstanbulluyum. 27 yaşındayım. Annem ve babam Erzurumlu. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. Şimdi aynı üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir abim, bir de kız kardeşim var. Kardeşimle 7, abimle 11 yaş fark var aramızda. Annem anaokulu öğretmeni, babam muhasebeci. Annemle babam ayrı. İstanbul’da abimle yaşıyorum. 

Oyunculuk yeteneği kimden?
Babama sorsanız babamdan (gülüyor). Ben çocukluğumdan beri meraklıyım bu işe. Anaokulunda bizi bir oyuna götürmüşlerdi. İlk seyrettiğim tiyatro oyunu. Sahneden soru soruyorlardı çocuklara. Çaktırmadan 
kaçıp sahneye çıktım ve “Ben buradan cevap vereceğim” dedim. Öğretmenlerim şok olmuştu özgüvenim karşısında. Anaokulundan liseye kadar hep desteklediler beni. 
Yerinin izleyiciler arasında değil sahnede olduğunu anaokulundayken anlamışsın yani…
Evet, kesinlikle (gülüyor).

FİLİZ BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

No:309’da canlandırdığın karakterden bahseder misin?
Filiz çocukluğunda çok güzel bir kız. Nişanlısından ayrıldıktan sonra depresyona giriyor ve kilo almaya başlıyor. Uzunca bir süre erkek arkadaşı olmuyor. Sonunda Erol ile tanışıp evleniyorlar. Yemek yemeyi takıntı haline getirmiş biri. Çok 
renkli bir kişilik. Bu nedenle de oynaması çok keyifli. Filiz rolü benim için büyük şans. Oyunculuğumu gösterebileceğim bir karakter. 
Dizide durmadan yiyorsun. Gerçek mi o yemeler, yoksa ‘miş’ gibi mi yapıyorsun?
Valla çoğunu yiyorum. 
Ekranda daha kilolu duruyorsun?
Çünkü Filiz’in bir takma göbeği ve poposu var. Filiz’i oynarken benim en çok zorlandığım şeylerden biriydi bu. Başka bir fiziğe bürünmek ve yaz sıcağında elyafla çalışmak (gülüyor). 

KİLO OYUNCULUKTA DEZAVANTAJ

Fazla kilolar nedeniyle Filiz gibi sıkıntıya düştüğün oldu mu hiç?
Ben çocukluğumdan beri yemek yemeyi çok severim. Boğa burcuyum. Benim için sofra kurmak, sofrada toplanmak, sofra muhabbeti çok önemli. Kendimle barışık bir insan olduğum için kilolarım bana hiç fazla gelmedi. Ama mesleki anlamda fazla kiloların hem canlandıracağınız karakterli sınırlandırması açısından hem de sahnedeki kondisyon açısından dezavantaj olduğunun farkındayım. 
Kilo vermeyi düşünmedin mi?
Menajerim Nalan ile karar vermiştik. Ben diyet ve spor yapmaya başlamıştım. Sonra bir telefon 
geldi ve durdurdum kilo vermeyi. Filiz karakteri için aramışlardı çünkü. Yani dizi için kilo vermeyi durdurdum.
Başka neler yapabilirsin oyunculuk için?
Mesela çok zayıf bir kadın olmam gerekiyorsa kesinlikle yemem, içmem, ne yapar eder zayıflarım ya da saçımı kazıtabilirim. İnandığım bir projede, oyunculuk adına gözümü kırpmadan her türlü fedakârlığı yaparım.
Nasıl roller cezbediyor seni?
Güçlü kadınları oynamayı seviyorum. Mesela Filiz de ne istediğini bilen, ayakları yere basan, güçlü bir kadın.
Seni hep güldürürken gördük. Peki, dramda da oynar mısın?
İkisinin de keyfi ayrı ama ben dramı çok seviyorum. Siz görmediniz ama okulda da tiyatroda da hep dram çalışıyordum. Yolun daha çok başındasın ama işinle ilgili en büyük hayalin ne?
Bir kere ‘oynamak’ istiyorum. Hayatımı gerçekten oynayarak geçirmek en büyük temennim. Farklı karakterlere bürünmek, sinema filmleri yapmak istiyorum. Yaşlandığımda arşivimde bir sürü dizi, sinema filmi ve tiyatro oyunu olsun. Ve bir sürü anım tabii…

OYUNCULUK YARIŞTIRILACAK BİR ŞEY DEĞİL

Sen bir yarışmada 
keşfedildin değil mi?

Ben zaten tiyatro bölümü mezunuyum. Okulun son senesinde Komedi Türkiye yarışmasını duydum. Ben oyunculuğun yarıştırılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Komedi Türkiye de bir yarışma değildi zaten. Sadece çok iyi oyuncularla çalışma fırsatı bulduk. Çok iyi bir jüri vardı ve çok geliştirici eleştiriler yapıyorlardı. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Haluk Bilginer, Gülse Birsel, Gani Müjde gibi isimler var düşünün. Zaten Gülse Birsel’le tanışmak gibi bir hayalim vardı. Düşünün normalde Gülse Birsel’in sizi keşfetme ihtimali yüzde kaç olabilir ki? Bir sürü oyuncu var. Bu şans inanılmaz bir şekilde bir anda karşıma çıktı. 
Gülse Birsel’le çalışmak ister misin?
Çok isterim…


ODAMDA NEJAT İŞLER POSTERİ ASILIYDI

Erkek arkadaşın var mı?
Yok… 
Âşık olacağın erkek nasıl biri olur?
Fiziksel özelliklerine bakmam. Beni enerjisi etkiler. Zekâsı, konuşması, duruşu…
Çocukken odanda kimin posteri asılıydı? 
Bundan bir on sene önce lisedeyken Nejat İşler…