Genç müzisyenlerden ünlü bestecilere çağrı

Türkiye’de Oda Müziği’ne olan ilgiyi artırmak ve yaygınlaştırmak için Eğirdir’de düzenlenen Oda Müziği Yarışması’na ülkenin dört bir yanından genç müzisyenler katıldı.

Eğirdir Yeşilada’daki Ayastefanos Kilisesi’nde yapılan Oda Müziği Yarışması’nın jürisinde Amerika ve Almanya’dan da önemli sanatçılar yer aldı. Yarışmada Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Kiana Trio grubu 1. kategoride birinciliği kazandı. Klarnette İlayda Yılmaz, piyanoda Eda Seviniş ile viyolonselde Özgür Deniz Kaya’dan oluşan ve gruplarına Lazca dünya anlamında gelen Kiana adını veren Kiana Trio üyelerinin performansı jüriden ve izleyicilerden büyük beğeni kazandı. Eğitimlerini halen Bilkent, Müzik Hazırlık Lisesi’nde Zerin Rasul, Selen Akçora ve Artur Rahmatullah’tan aldıkları eğitimlerine devam eden Kiana Trio’nun ülkemizin ünlü bestecilerine bir de çağrısı var. Kiana Trio sanatçıları, Türk bestecilerin de ‘klarnetli trio’ yazmasını ve bunları repertuarlarına eklemeyi istiyor. Beraber müzik yapmanın keyifli olacağını düşündüklerini söyleyen genç müzisyenler, “Yaptığımız ilk provada bunun doğru bir karar olduğunu anladık. Grubun ismini Lazca Dünya anlamına gelen Kiana koymamızın nedeni de müziğin evrensel bir dil olduğuna inanmamızdan geliyor” diyorlar. 

Grubun üyeleri:

Özgür Deniz Kaya: Viyolonsel öğrenimine 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda başladım.  Şu an öğretimim Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’nde devam ediyor. Birçok konser ve resitallere katıldım. 

Eda Seviniş: Piyona eğitimime 5 yaşında başladım. Bilkent Müzik Hazırlık İlköğretim  Okulu ile başladığım müzik  eğitimi hâlâ Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’nde devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok konserlere  ve resitallere katıldım. 

İlayda Yılmaz: Dedem ve babam da müzisyendi. Eğitimime onlardan ders alarak başladım. Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Ortaokulu’nda klarnet eğitimime başladım. Küçüklüğümden beri hep müzik dolu bir evde büyüdüm. Klarnet çalmamı babam istiyordu. Babamla benim hayallerimi gerçekleştirmek için çabalıyorum.