Geleceğe uzanan festival Sónar İstanbul’da!

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim edinme şansı yakalamak için 24-25 Mart 'ta Zorlu PSM'de  Sónar Festivali kaçırmayın.

Müzik, teknoloji ve yaratıcılığı buluşturan Avrupa’nın en önemli festivali “Sónar” Barcelona ve Reykjavik’ten sonar şimdi ilk kez İstanbul’da. 24-25 Mart tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek olan Sónar İstanbul’da katılımcılar müzik ve teknolojiyi bir arada deneyimleyebilme şansını elde edecekeler. Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Clark, Code9 gibi çok önemli isimlerin performanslarını sergileyeceği Sónar İstanbul’un sanatçı listesine Weval ve Tim Hacker da eklendi.

Görsel işitsel performans deneyimleri, kültür teknoloji alanındaki önemli başlıkların konuşulacağı panelleri, ses enstalasyonları ve atölyeleriyle Sónar+D festivalin kaçırılmaması gereken bölümlerinden biri. Bu bölümde yerli ve uluslararası önemli aktörlerin katılımıyla gerçekleşecek paneller, sergi, deneysel performanslar, workshoplar, demolar ve sesin farklı formları için yapılan araştırmaların yer alacak.

Müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim edinme şansı bulacağınız Sónar İstanbul şimdiye kadar Türkiye’de gerçekleşen tüm festivallerden ayrışıyor. İlk kez 1994 yılında Barcelona’da düzenlenen Sónar kültür sanat dünyasının evrimine ve geleceğe uzanan yaratıcılıklara bu yıl 24-25 Mart tarihlerinde Zorlu PSM’de ev sahipliği yapıyor.