Eski ile yeninin şahane birleşimi

ENDER EREN

Hemen hemen her oyuncunun hayatının bir parçası olan bu klasik, her ne kadar yenilenmiş versiyonları ile karşımıza çıksa da, eski popüleritisinden malesef oldukça uzak bir durumda. İşte Pinball oyunlarından esinlenen ve farklı oyun türlerini bir araya getiren Yoku's Island Express, büyük bir sürpriz yapıyor ve şaşırtıcı, beklemediğimiz kadar eğlenceli bir oynanışı bizlere sunuyor.

Oyunun konusu aslında oldukça basit. Küçük bir sal ile sürüklendiğimiz bu adada yer alan görevleri tamamlamaya çalışıyor ve karşımıza çıkan tüm engelleri bize bağlı olan ufak bir top ile birlikte aşıyoruz. Harita yapısı olarak Metroidvania türü tercih edilmiş ve bu türün ana dinamikleri oyunda gayet güzel bir şekilde işliyor. Yani farklı özellikler kazandıkça yeni yollar açıyor ve örümcek ağı gibi birbirine bağlı olan bu harita sisteminde, aldığınız tüm görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Yoku's Island Express eski oynanışı ve yeni bir sistemi çok hoş bir şekilde bir araya getiriyor. Eski Metroid ve Castlevania harita sistemini benimseyen oyunda doğal olarak haritanın her ucunu bucağını fellik fellik dolaşmamız gerekiyor. 

Tabi bu noktada aksadığı ya da tıkandığı yerler de mevcut. Ori and the Blind Forest oyununda olduğu gibi haritayı tam anlamıyla ezberlemeniz zorlaşıyor. Aldığınız bazı özellikleri ya da görevleri çok sonra gerçekleştirdiğiniz için bu dolaşma evresi canınızı biraz sıkabiliyor. 

Oyun başta da dediğim gibi Metroidvania ve Pinball temasını birleştiren bir yapım. Normal ilerleyiş dışında tıpkı Pinball oyununda olduğu gibi farklı oyun alanlarına girmeniz gerekiyor. Buradaki oyunu tamamladığınızda yolunuzu açabiliyorsunuz. Tabi tekrar tekrar oynayıp puan kazanmak da mümkün. Çünkü topladığınız bazı meyveler sayesinde kilitli olan yolları ya da zıplama rampalarının kilidi açmak da mümkün.