Enstrümanlar oyuncaklarım gibi

Popüler rock müziğin son yıllarda en çok dikkat çeken isimlerinden Gürcan Ersoy, yeni klibini 'Yeni bir Hikâyem Var'a çekti. Kendi şarkılarını yazıp, söyleyen Ersoy, müzik hayatını ve yeni klibini anlattı.

HAYATIMIN MERKEZİNDE MÜZİK VAR

'Yeni Bir Hikâyem Var'ın klip çekimleri çok eğlenceliydi, harika bir ekiple çalıştık. Klip Hakan Yılmaz tarafından çekildi. Green Box stüdyosunda gerçekleştirilen çekimler üzerine 3D animasyon ve özel efektler uygulanarak tamamlanan klip, fantastik bir atmosferde geçiyor. Sonuç olarak ortaya çok güzel bir video klip çıktı. Benim için klibin ilginç yanıysa ilk kez bir green box stüdyosunda çekim yapmak oldu. Müziğe gelince de kendimi bildim bileli hayatımın merkezinde oldu. 7 yaşımdan bu yana bir şekilde enstrüman çalıyorum. Enstrümanlar benim oyuncaklarım gibiydi. Ortaokul yıllarında rock müzik dinlemeye başladıktan sonra gitara olan ilgim arttı ve 15 yaşımda ilk gitarımı aldım. Sevdiğim şarkıları çalıyordum, gruplar kurdum kafelerde, okul şenliklerinde, çeşitli organizasyonlarda sahne alıyorduk ve bu benim için muhteşem bir deneyimdi. Müzik, kendimi ifade edebilmenin en iyi yolu gibi gelmişti bana. Kendi şarkılarımı söylemek istiyordum. Beste yapmaya başlayınca, hayallerim de netleşmeye başladı. Ve hayatıma müzisyen olarak devam etmeye karar verdim.

HER ŞEY İLHAM KAYNAĞI OLABİLİR

Şarkı yazmaya lise yıllarında başladım. Genelde kendi yaşanmışlıklarımdan yola çıksam da yaşadığımız hayat, her an yeni bir duyguyu tetikliyor. Hemen hemen her şey, ilham kaynağı olabiliyor. Bazen bir kelime bir melodi çağrıştırıyor. Ya da aklınıza gelen bir sese bir söz yazabiliyorsunuz. Bütün bunlar yolda yürürken ya da bir kitap okurken ya da öyle boş boş dururken olabiliyor. Özellikle bir şarkının üzerinde çalışıyorsanız algılarınız en üst seviyelere çıkıyor. Hele bir de o ara yanlışlıkla falan âşık olursanız, değmesinler keyfinize.