En sık yapılan cilt bakımı hatalarını biliyor musunuz?

Hiç kuşkusuz cildimiz, vücudumuzda bulunan en büyük organdır ve maalesef zarar görmeye son derece açıktır. Kirlilik, güneş ışınlarına maruz kalmak ve yanlış bakımlar cildimizi ciddi derecede yıpratabilir. En sık yapılan cilt bakım hatalarını yazımızda derledik.

Güneş ışığına maruz kalmak

Bronz bir teni hepimiz çok seviyoruz. Evet, güzel durduğu kabulümüz ama o görüntüye sahip olmak için yapılanlar cilde zararveriyor. Bronz teni bir kenara bırakıp sağlığımızı düşünmekte fayda var. Cildimizi, güneşin zarar veren UVA ve UVB ışınlarından korumak son çokderece önemli. Bu ışınlar cildimizi yakar ve erken yaşlanmanın önemli nedenlerinden biridir. Işınların zararları anlatmakla bitmez. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce mutlaka koruyucu losyon kullanılmalı. 
Makyajı temizlememek 
Sabah yapılan makyajı geceye kadar yüzde tutmak çok zararlı. Bu süre zarfında gözenekleriniz kapalı olduğundan, oluşan bakteriler akne ve kızarıklıklara sebep oluyor. Akşam makyaj yapacaksanız, gün içinde yaptığınız makyajı temizleyip yenisi yapmaya gayret edin. Eve dönüşte ne olursa olsun makyajla uyumamaya özen gösterin.  Stres cildimizin en büyük düşmanıdır. Uykusuzluğun ve stresin cildinizde yaratabileceği olumsuz etki düşündüğünüzden fazladır. Bu nedenlerden ötürü cildimiz parlaklığını ve canlılığını kaybeder hatta gözaltındaki halkalar daha koyu ve belirgin bir hal alır. Bu nedenle cildimizi düşünüp kaliteli bir uyku uyuuyup rahatlamaya bakalım.
Yanlış temizleyici kullanmak
Cilt temizliği en önem verilmesi gereken aşamadır. Cilt temizliği konusunda pek çok ürün ve sabunlar piyasada mevcut. Rastgele bir ürün almaktansa, dermatologa baş vurup mutlaka cildinize uygun olan ürünü belirmek en doğrusu.