En keyifli kahvaltı mekânları

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte güneş yüzünü gösterdi. Güne mis gibi çiçek kokusuyla başlamayı özlemişim. Yoğun çalışma programım içinde, okuldan kaçan öğrenciler gibi, kendimi her fırsatta deniz kenarında çayımı yudumlarken buluyorum. Dostlarla, haftanın ilk günlerinden hafta sonu için kahvaltı programları yapılmaya başlandı. Bu hafta sizlerle İstanbul’un en keyifli 10 kahvaltı mekânını paylaşıyorum.  

KANLICA-YAKAMOZ RESTAURANT 

2003 yılından beri Anadolu Yakasının en güzel semtlerinden olan Kanlıca’da, iskelenin hemen yanında hizmet veren YakaRestaurant, kahvaltı hizmeti de sunuyor. Dost sohbetlerinize dalga seslerinin eşlik ettiği mekânda iki kişi 100 TL-120 TL ödeyerek, güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz.  

ÇENGELKÖY-TARİHİ ÇINARALTI AİLE ÇAY BAHÇESİ 

Çengelköy Cad. Çınaraltı Camii Sokak’ta bulunan Çengelköy Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi, kendinizi rahat ve huzurlu hissedeceğiniz, Anandolu Yakası’nın en samimi, sıcak ve denize sıfır mekânlarından. Kahvaltı hizmetleri var; fakat açıldıkları günden bu yana herkes kendini evinde hissetsin diye “Al getir!” diye bir uygulamaları da var. Evinizden kahvaltılıklarınızı getirebilirsiniz, Çengelköy’ün meşhur börekçisinden böreklerinizi alıp, gelebilirsiniz serbest. “Yok, ben mekândan yemek istiyorum” diyorsanız; karışık yumurta ya da karışık omlet 8 TL, karışık menemen 10 TL, salatalık- domates söğüş 5 TL, küçük boy çay 2 TL, fincanda çay 3,5 TL. 

BÜYÜKADA-AYA NIKOLA BUTİK OTEL 

İstanbul’un en güzel turistik yerlerinden olan Büyükada, sizlere hem çok güzel bir hafta sonu hem de harika kahvaltı mekânları vaat ediyor. Büyükada’da sevdiğim kahvaltı mekânlarının başında Ayanikola Mevkii’nde bulunan Aya Nikola Butik Otel’in kahvaltısı geliyor. Aysel Buluç’un sahibi olduğu ve güler yüzü, zarifliğiyle işlettiği otel denize sıfır. Terasında kahvaltınızı yaparken, mis gibi deniz kokusunu içinize çekiyorsunuz. Bahçeden toplanmış domates, salatalık, maydanoz; Erzincan tulum peyniri, Ezine peyniri, Diyarbakır’ın otlu peyniri ve tel peyniri, zeytin çeşitleri, saf tereyağı, dalından koparılmış meyvelerden yapılmış reçeller, sebzeli tepsi böreği ve kesinlikle olmazsa olmazı menemeni... İki kişi 120 TL-150 TL arasında ödeyerek, harika bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz. 

ANADOLUHİSARI-GÜZELCEHİSAR CAFE 

Anadoluhisarı’nın sırtlarında, Boğaz’ın güzelliğinin tepeden izlendiği tarihi Rumelihisarı ve Anadoluhisarı kalelerini selamlayan, Otağtepe’de yeşili ve maviyi bir araya getiren Güzelce Hisar’da iki kişi ortalama 120 TL ödeyerek, lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. 

EMİRGAN-SÜTİŞ 

Kahvaltı denince İstanbul’da akla gelen ilk mekânlardan olan Sütiş Emirgan’da kişi başı 50 TL-60 TL arasında ödeyerek, Çınaraltı’nda, denize karşı lezzetli bir kahvaltı keyfi yapabilirsiniz. 

RUMELİHİSARI 

NAR CAFE

Hisar semtinin Boğaz’a bakan köşelerinden birinde, tarihi bir eser olan eski Edward’s binasında konumlanmış Nar Cafe’de kişi başı 35 TL ödeyerek lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. 

TARABYA-BİG CHEFS 

Tarabya Big Chefs; boğazın ve Tarabya’nın tüm enerjisi ve keyfini içinde barındıran, denize sıfır konumuyla bu yazın en favori mekânlarından olmaya aday. Kişi başı 40 TL-50 TL ödeyerek, hafta içi 12.00, hafta sonu 15.00’e kadar güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. 

RUMELİHİSARI-LOKMA 

Rumelihisarı’nın en yeni, modern ve Boğaz’ın eşsiz manzarasını gören mekânlarından olan Lokma’da kişi başı 50 TL-60 TL ödeyerek, Boğaz’a karşı kahvaltı keyfini yaşayabilirsiniz. 

POLONEZKÖY-LEONARDO 

Polonya, Avusturya ve Fransız mutfaklarının en lezzetli örneklerinin sunulduğu ve doğayla iç içe olabileceğiniz Leonardo Restaurant’ta, kişi başı 70 TL ödeyerekçok güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. 

SARIYER-ANZER SOFRASI

Sarıyer sahil yolu üzerinde bulunan Anzer Sofrası, Karadeniz lezzetlerinin İstanbul’daki temsilcisi. Mıhlama ve kavurma tutkunlarındansanız, hafta sonu programınızı Anzer Sofrası’na yapın derim. İki kişi 80 TL ödeyerek, harika bir yöresel kahvaltı yapabilirsiniz.