En iyi Vahşi Batı oyunları

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Call of Juarez

2009 tarihli Bound in Blood, Call of Juarez serisinin ikinci oyunu olmasına rağmen ilk oyunun öncesini anlatan bir prequel idi. Başarılı ateş etme mekanikleri ve yaşattığı Vahşi Batı atmosferiyle büyük övgüler oyunda Amerikan İç Savaşı’ndan kaçan McCall kardeşlerin Meksika’ya uzanan hikayesini oynamış, haydut Juan Mendoza ve Apaçi kabilesiyle işbirliği yapmıştık. Hey gidi hey.

Desperados

Unutulmaz oyun Commandos'un izinden geçen ve bizleri tamamen farklı bir ortama, Vahşi Batı'ya götüren Desperados hem acayip eğlenceli, hem de oldukça zor bir oyundu. Oyunun yapay zekası oldukça iyiydi ve görevleri planlarken iyice dikkatli olmanız gerekiyordu.

Gun

Klasik bir iyiler kötülere karşı hikayesi anlatan oyunda elimizdeki silaha bağlı olarak perspektif değiştirebiliyor, düşmanlarımızı ister tabancayla, ister pompalı tüfekle, ister süvari kılıcıyla öldürebiliyorduk.

Oddworld

İddia ediyoruz, Western temalı bu kadar tuhaf bir oyun oynamadınız. Birinci ve üçüncü şahıs perspektifleri arasında geçiş yaptığımız oyunda canlı mermilerle (gerçekten canlı) westerncilik oynamak değişik bir deneyimdi.

Hard West

İzometrik bir kamera açısına sahip sıra tabanlı bir strateji oyunu. Bilinen kovboy oyunlarının aksine farklı bir oynanışa sahip olan Hard West, sekiz farklı hikayesi ve yapılabilecek seçimlerle de öne çıkıyor. Oldukça hoş duran görselleriyle Hard West, bakılmaya değer bir yapım.