En iyi 5 Mac OS X oyunu

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Mac kullanıcıları, çoğu zaman bilgisayarlarını iş odaklı kullanıyor. Bir Mac kullanıcısı olarak, OS X’te eğlenmenin çok da kolay olmadığını biliyoruz. Peki OS X kullanıcıları oyun oynamayacak mı? Flash ile çalışan Web oyunlarıyla mı eğlenecekler? Tabii ki hayır. Sizler için Mac'te oynayabileceğiniz oyunları derledik.

The Walking Dead

Bir zamanların çok beğenilen çizgi romanı, şimdilerde popüler dizisiyle iyice ünlü olmuş The Walking Dead Fanchise’ının oldukça başarılı bir de oyunu bulunuyor. 2012’nin en büyük sürprizlerinden bir olarak değerlendirebileceğimiz oyun, dünyayı yıkıma sürükleyen bir zombi istilasını, kimi zaman kalbimizi eriten, kimi zaman aklımızı başımızdan alan bir aile ve arkadaşlık hikâyesine dönüştürüyor. 

Borderlands 2

OS X’in de diğer platformlarda olduğu gibi oyun çalıştırabileceğinin ispatı niteliğindeki Borderlands 2, konsollarda olduğu kadar Mac bilgisayarlarda da çok rahat bir şekilde oynanıyor. Bu akılalmaz derecede büyük ve çok gürültülü FPS­RPG oyunu, toplanabilecek neredeyse sonsuz sayıda silahı, dakika başına düşen yüzlerce şakası ve ilerledikçe artan heyecanıyla başından kalkılmayacak oyunlardan biri. 

Civilization 5

Civilization serisinin son oyunu Civ V, eski dünyayı savaşlarla, politikayla ya da bilimle ele geçirirken, serinin eski oyunlarına birçok yenilik de katıyor. OS X işletim sistemine ilk çıktığı zamandan beri çok olumlu yaklaşan serinin beşinci oyunu da çok detaylı dünyasıyla en etkileyici strateji oyunlarından biri.

Counter­Strike: Global Offensive

İlk başta Half­Life serisinin eklentisi olarak çıkan, sonrasında kendi başına apayrı bir seriye dönüşen Counter­Stike’ın son oyunu Global Offensive, Team Fortress 2’nin aksine OS X bilgisayarlarda oynanabilecek en ciddi multiplayer shooter olarak öne çıkıyor.

Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty serisinin nispeten ilgilenmediği OS X için çıkardığı ender oyunlardan olan Modern Warfare, muhteşem bir single player deneyiminin yanında şimdilerde eski havası kalmasa da kaliteli bir multiplayer sunarak Mac bilgisayarları oyun cennetine dönüştürmeye yetecek bir oyun.