Dünyanın enerjisini 250 bin çocuk koruyacak

‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla 2010 yılında başlattığı çocuklara yönelik enerji verimliliği eğitimlerini tiyatro oyunuyla sürdüren Enerjisa, 6 yılda yaklaşık 250 bin çocuğa ulaştı. Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, eğitimin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Enerjisa, ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla 2010 yılında çocuklara yönelik başlattığı ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’nde 6’ncı yılı doldurdu. Bugüne kadar 520 okuldan yaklaşık 250 bin öğrenciye ulaşan Enerjisa, ilkokul öğrencilerine enerji verimliliğini anlattı. Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, insan için çalışıp yatırımlara devam ederken, geleceğe katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyledi. Türkiye’nin en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve özellikle ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufu algısını uyandıracak çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade eden Pınar, “Enerjisa’nın sosyal sorumluluk platformu olan ‘Enerjik Gönüller’le verilen Enerji Verimliliği Eğitimleri ve profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen tiyatroyla bugüne kadar 520 okulun öğrencilerine ulaştık. Söz konusu projede gönüllü Enerjisa çalışanlarıyla ‘Enerji Verimliliği Tiyatrosu’nu da hayata geçirdik” dedi.

YAPTIĞIMIZ İŞİN ODAĞI İNSAN

Enerjisa’nın 8 bin çalışanıyla 14 ili aydınlattığını dile getiren Pınar, bugüne kadar eğitimlerde 270 çalışanın eğitmenlik yaptığını söyledi. Projenin, enerji sektöründeki uzun soluklu ilk sosyal sorumluluk projesi olduğunu anlatan Pınar, şöyle devam etti: “Dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendiren Stevie’de bu yıl bu projeyle, ‘Avrupa Yılın Sosyal Sorumluluk Programı’ kategorisinde ödül aldık. Projemiz, Türkiye’de ise Türkiye Enerji Zirvesi tarafından 2014 yılında en iyi kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçildi. Hedefimiz nitelikli bir içerik ile daha çok öğrenciye ulaşmak ve projeyi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek.”

Enerji verimliliği eğitim içeriği

Dünyada olduğu gibi, Türkiye’nin de enerji alanında en önemli konularından birinin enerji verimliliği olduğunun altını çizen Pınar, “Şüphesiz ülkemiz için enerji kaynaklarının ve enerjinin verimli kullanımı çok önemli. Bu konuda ilk çalışmalarımıza 2010'da başladık. Kamuoyunda ve özellikle ilkokul öğrencilerinde enerji tasarruf algısını uyandıracak çalışmalara odaklandık. Eğilimlerinin değişebileceği küçük yaşlardaki çocuklarımıza eğlenceli ve dikkatlerini çekebilecek bir formatta eğitim ve tiyatro oyunu kurguladık” dedi. Pınar, enerji alanında üniversite öğrencileriyle de çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversite öğrencilerine danışmanlık verdiklerini söyledi.