Dünyanın en 'çekici' noktaları

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Yapılan araştırmalara göre günümüzde saniyede ortalama 1 trilyon kez deklanşöre basıyoruz. Fotoğraf çekme tutkumuzsa genellikle seyahat sırasında ortaya çıkıyor. Peki, en çok hangi seyahat noktalarının fotoğrafının çekildiğini biliyor muydunuz? İşte Google Maps servisi Panoramio destekli sightsmap.com'un belirlediği dünyada en çok fotoğrafı çekilen noktalar…

VENEDİK

Venedik; sandalları, kanalları ve festivalleriyle masalsı bir şehir, Canal Granade'de bulunan köprü Ponte Dell'accademia da fotoğrafçılara nefis bir Venedik manzarası sunuyor. 

ROMA

Roma, Google fotoğraf servisine göre dünyanın en çok fotoğraflanan ikinci şehri… Şehrin fotoğrafçılara en çok malzeme sunan bölgesi ise Trinità dei Monti, İspanyol Merdivenleri ve Trevi aşk çeşmesi… "Roman Holiday" filminde Audrey Hepburn'ün dondurma yediği meşhur sahne bu merdivenlerde geçiyor.

İSTANBUL

Üsküdar’ın güzeli Kız Kulesi, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen yerleri sıralamasında Türkiye’yi beşinci sıraya taşıyor. Gün batımındaki İstanbul silueti, Kız Kulesi’ni fotoğraflamak için harika bir fon sunuyor.

NEW YORK

New York, dünyanın en çok fotoğraflanan şehri olarak listenin zirvesinde yer alıyor. Fakat akla ilk gelen Empire States binası ya da Central Park değil. Mimarisi Frank Lloyd Wright'a ait olan Solomon R. Guggenheim müzesi şehrin en çok fotoğraflanan noktası oluyor. 

BARSELONA

Barcelona'da en çok fotoğraflanan nokta Antonio Gaudi'nin renkli ve modernist mimarisiyle imzaladığı Park Guell.

PARİS

"Paris'i ziyaret eden gezginlerin en çok fotoğraf çektikleri yer neresi?" diye sorulan bir soruya çoğumuzun cevabı "Eiffel Kulesi " olurdu. Tahmin edilenin aksine Eiffel Kulesi değil, neon ışıklarıyla birçok filme konu olmuş Fransız kabaresi Moulen Rouge…