Formula 1 pilotu olmaya hazır mısınız?

ENDER EREN

endereren@gmail.com

FORMULA 1 2016 bu sene kendine has güzel bir çıkış yaptı ve Codemasters'ın F1 2015 ile kazandığı kötü ünü ortadan kaldırdı.

Oyunda, pist içinde ve dışında gerçekte olan ne varsa yaşama şansı buluyoruz. Resmen televizyondan izlediğimiz yarış görüntülerini oyunda görüyoruz, pilotların takım teknisyenleriyle konuşmaları olsun, muhabirlerin pilotlarla konuşmaya çalışması olsun o kadar çok gerçekçi öğe bulunuyor ki, yarışmadığımız anlarda kendimizi bir Formula 1 yarışı izler halde buluyoruz. Bu açıdan istenen kesinlikle başarılmış ve ortaya harika bir iş çıkarılmış. F1 2016’ya girdiğimizde karşımızda Time Trial,Career, Championship Season, Quick Race ve Multiplayer olmak üzere 5 seçeneği buluyoruz. Time Trial modunda zaman tutarak yarışıyor ve geçmişteki sürücülerle zamanımızı karşılaştırıyoruz. Gerçek sürücülerin sürelerini egale etmek oldukça keyif veriyor, zaman geçirmek için oldukça başarılı bir seçenek olarak oyunda bulunuyor. Championship Seasons’ta istediğimiz bir sürücünün yerine geçiyor ve gerçek bir Formula 1 sezonunu yaşamanın fırsatını buluyoruz. Quick Race modu yine Time Trial modu gibi çabuk oynamak ve vakit geçirmek için iyi bir seçenek. Quick Race’i seçtiğimizde pisti ve arabamızı belirledikten sonra direk oyuna dahil oluyoruz ve rakiplerimizi geçerek podyuma çıkmaya çalışıyoruz. Multiplayer ise bildiğimiz çoklu oyuncu modu ve Quick Race’ten tek farkı diğer sürücülerin de gerçek oyuncu olmaları.

Çağdaş ve minimalist tasarımlar

Akaretler Sıraevler'in merkezinde yer alan W İstanbul, birbirinden farklı, çağdaş ve minimalist tasarımların yer aldığı DAY Studio’ya ev sahipliği yapıyor. Evrensel tasarım anlayışını kültürel kimliklerle birleştirip özgün ve fonksiyonel tasarımlar geliştiren DAY Studio, Frette, Flormar, Hamm gibi yerel ve uluslararası firmalarla işbirliği yapmanın yanı sıra kendi tasarladığı ürün ve koleksiyonları da W İstanbul’da sergiliyor. Wallpaper, Handmade, Salone Del Mobile, Downtown Design Dubai, Istanbul Fashion Week gibi pek çok uluslararası sergide yer alan DAY Studio’nun tasarımcıları Doğanberk Demir ve Yeşim Eröktem’in  mobilya, aydınlatma, ev aksesuarları ve tekstil tasarımlarının yanı sıra endüstriyel tasarım ve ambalaj tasarımı alanlarında çalışmaları da var.  700 DCC tarafından hayata geçirilen W Istanbul Design Pop Up Store projesi her ay W İstanbul’da endüstriyel, moda, takı ve dekorasyon gibi farklı tasarım koleksiyonlarına ev sahipliği yapacak.