Dolandırıcıya niyet katile kısmet

Sabah olmuştu. Havalimanı polisi mesaiyi bitirmiş eve gitmeye hazırlanıyordu. Gürcistan’dan gelen bir yolcu cinayet işlediği bilgisini veriyordu. Bu cinayet masasının dosyasıydı.

Atatürk Havalimanı her gün binlerce yolcuyu uğurluyor ve karşılıyor. Yeni bir gün başlamak üzere. Pasaportta görevli polis memuru Barış’ın mesaisinin bitmesine yarım saat kalmıştı. Gürcistan’dan gelecek uçaktaki yolcuları da geçirdikten sonraevine doğru yola çıkacaktı.Yolcular yavaş yavaş polisnoktasına doğru geliyordu.

YAKALAMA KAYDI VAR  ALARMI ÇALDI

Gece çok yoğun geçmişti alanda. Barış’a uyku iyice çökmüştü. Saat 07.00 olmuştu. Rafet G. kızıyla birlikte Barış’ın olduğu pasaport kontuarına geldi. Pasaportunu uzattı. Barış ismi girdiği anda sistem alarm verdi. “Yakalama kaydı” var yazıyordu. Rafet ise bu arada kızıyla konuşuyordu. Barış telefonu çevirerek bir ekip istedi.

KARIMI ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN Mİ?

İki polis memuru hemen Barış’ın yanına gelmişti. Rafet’i gösterdi. Adam şaşkındı. “Hakkınızda yakalama kararı var” dedi Barış. Rafet kızarmıştı. Karımı öldürdüğüm için mi aldınız" diye sordu. Polisler biran duraksadı. Tecrübelilerdi. “Gel bakalım şöyle diyerek” havalimanı karakoluna götürdüler. Kızı çok korkmuştu. Ağlıyordu. Polisler ona su ve çikolata verdiler.

"BOŞAYACAğıM SENİ" DEYİNCE ÇILDIRDIM

Rafet G.’nin yakalanma nedeni aslında dolandırıcılıktı. Daha önce Türkiye’de bir suça karışmıştı. Uzun yıllardır Gürcistan’da yaşıyordu. Polis memuru Aydın sordu,” Niye öldürdün karını?”  Polisler belki de çok önemli bir cinayeti farkında olmadan çözmek üzerelerdi. “Beni aldattığını düşündüğüm için kavga ediyorduk, en son boşanacağım diye diklendi, sinirime yenildim” abi diyerek ağlamaya başladı.

GERÇEKTEN CİNAYET İŞLEDİ Mİ?

Havalimanı polis önemli bir suçluyu yakalamıştı. Hemen amirlerine bilgi verdiler. Cinayet polisi havalimanına çağırıldı. Cinayet Masası dedektiflerinden Ali ve Volkan havalimanına gelerek Rafet G.’yi aldılar. Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdüler. Adam her şeyi anlatmıştı. “Peki ceset nerde?” diye sordular. “Evde yatıyor” dedi.

İNTERPOL DEVREDE

Volkan, “İnterpole bilgi verelim” abi dedi Ali’ye. Volkan tekrar içeri girerek Rafet’ten Gürcistan’daki adresi aldı. Hemen Vatan Caddesi'nde bulunan İnterpol Polisine bilgiler geçildi. Cinayet masası dedektifleri Gürcistan’dan gelecek haberi beklemek durumundaydı. Ya gerçekten cinayet yoksa?

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

İnterpol polisi Gürcistan’daki meslektaşlarıyla acilen temasa geçti. Gürcistan Cinayet Masası polisi Valeri  Arçil İstanbul’dan gelen bilgileri aldıktan sonra adrese doğru yola çıktı. 1 saat sonra verilen adresteydi. Arçil kapıya kırarak içeri girdi. 31 yaşındaki Esmira Bairamova boğularak öldürülmüştü. Ceset yatağın üzerindeydi. Arçil, hemen kriminal polisi çağırdıktan sonra makamına geçti.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ KONU DOĞRU

Türk meslektaşına faksI geçti. ”Verdiğiniz adreste cesedi bulduk. Rafet G. artık bizimde şüphelimizdir. Yardımlarınız için Gürcistan polisi adına size çok teşekkür ederiz” yazdı. Faksı alan İnterpol polis Kemal hemen cinayet masasındaki Volkan’ı aradı. “Volkan adam doğru söylemiş. Gürcü polisi evde cesedi buldu” dedi.

 PİŞMANLIĞI YÜZÜNDEN OKUNUYORDU

Volkan teşekkür edip telefonu kapattıktan sonra savcıya bilgi verdi. Rafet’i nezarethaneden getirtti. “Cesedi bulduk” bilgisini verdi. Rafet boynunu eğmişti. Pişmanlığı yüzünden okunuyordu. “Haydi adliyeye” diyerek kelepçeyi taktılar. Talihsiz kızı ise Çocuk Esirgeme Yurdu’na yollandı.