Doğal lezzet: Mr. Meat Steakhouse

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Bu haftaki lezzet durağım İstinye’de, Balabandere Caddesi üzerinde bulunan ‘Mr. Meat Steakhouse’ oldu. Şef Hüseyin Tanrıbuyurdu ile ünlü basketbolcu Kerem Gönlüm’ün ortaklığında işletilen mekân, özel reçete ve pişirme teknikleriyle hazırladıkları etleriyle dillere destan… 

Şef Hüseyin Tanrıbuyurdu ile ünlü basketbolcu Kerem Gönlüm’ün ortaklığında işletilen ‘Mr. Meat Steakhouse’, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başlamış. Mekânın yenilendiğini de duyunca hemen rezervasyonumu yaptırıyorum. Bu hafta bana; eşim Ali Bostan ile dostlarımız Seyhan Erdağ ve Mustafa Kotan da eşlik ediyor. Tadacağımız lezzetlerin keyfi ve dostlarımızla buluşmanın mutluluğuyla Mr. Meat’in, yolunu tutuyoruz. Mekândan içeri girdiğimizde yüzlerinde tebessüm olmayan görevliler tarafından karşılanıyoruz. Rezervasyonumuzun olduğunu söylüyorum. Bir süre bekletildikten sonra masamıza alınıyoruz. Şef Hüseyin Tanrıbuyurdu, güler yüzüyle yanımıza geldiğinde tüm gerginliğimiz kayboluyor. Başlıyoruz keyifli bir sohbete. Hüseyin Bey, kasap olarak başladığı ve Türkiye’nin ünlü restoranlarında şef olarak devam ettiği uzun yıllara dayanan mesleki tecrübesini beş yıldır Mr. Meat’te, müşterileriyle paylaşıyor. Müşterilerinden olan Kerem Gönlüm, geçtiğimiz yıl ortağı olmuş.

DOĞALLIĞINI KORUYOR

Kasap ve steakhouse olarak hizmet veren Mr. Meat’in et mönüsünde; dry–aged diye de bilinen kuru dinlendirme tekniğiyle hazırlanan Porterhouse Steak, T-bone Steak, New York Strip Steak, Bonfile, Kuzu Pirzola, Kuzu Sırt, Küşleme, Kafes, kaşarlı ve normal Köfte ve burger’leri bulunuyor. Mönüde ayrıca özel reçeteli Merguez sosis, sucuk çeşitleri, füme şarküteri ürünleriyle salata ve tatlı çeşitleri de yer alıyor. Tadacağımız lezzetleri, etlerini doğal aromasını kaybetmeden en natürel haliyle sunmasıyla ünlü Hüseyin Şef’e bırakıyoruz. Kıtır ekmek eşliğinde zeytin yağ, cevizli, tulum peynirli salata, bol soğanlı domates salatası, patates kızartması, füme etle masa donatılıyor. 

KATKI MADDESİ YOK

Daha sonra kremalı ıspanak ve patates kızartması eşliğinde Merguez sosis geliyor. İçinde neler olduğunu soruyorum. Hüseyin Şef; Fransız, Cezayir, Fas ve Tunusluların kullandığı Harissa salçasından yapılan Merguez Sosisi’ne rezene tohumu, sarımsak ve baharatlar eklendikten sonra bir gün dinlendirilip sevenlerin beğenisine sunduğunu anlatıyor. Çok lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sırada Kuzu Küşleme var. Yumuşacık, ağızda dağılıyor. Çok lezzetli... Mr. Meat, özellikle Balıkesir yöresinin kokusuz kıvırcık kuzularını, Çanakkale Biga’nın ise antrikot ve bonfilelerini tercih ediyor. Porterhouse Steak yaparken ise özenle seçtiği etleri 4 hafta, yüzde 80 nem oranı ve sıfır derece bekletiyor. Böylece etin mühürlenmesi ve nemini içine hapsetmesi sağlanıyor. Steak’te, ağızda dağılmayı sağlayan Arjantin tarzı pişirme tekniği uygulanıyor. Baton sucuklarda ise yüzde 10 kuzu eti ve yüzde 10 yağ kullanıyorlar. Çocukların rahatça tüketebilmesi için sucuklarını hafif baharatlardan yaparak, ürünlerinde hiçbir koruyucu ve katkı maddesi bulundurmuyorlar. Orta Asya’nın başlıca yemeklerinden kabul edilen Şaşlık, tam kıvamında pişirilmiş. Nefis. Pirzola ise orta kıvamda pişirilip, hafif sulu bırakılmış. Tam da olması gerektiği gibi... Bütün ekmeklerini kendi fırınında özel olarak pişiren Mr. Meat’in, bol fıstık kullanılan Antep Katmerini tadıyorum. Benim gibi gerçek bir Katmer severseniz, bu Katmer sizi mutlu etmez. Bu nedenle tavsiye etmiyorum. Merkezi konumu, otopark sorunu olmaması, yenilenen sıcak dekorasyonuyla Mr. Meat’i, toplantılarınız, iş yemekleriniz ve buluşmalarınız için değerlendirebilirsiniz.