Diziye Güneş gibi doğdu

ONUR AKBAŞ

onurakbastde@gmail.com 

Aslında magazin ve tv yorum siteleri bu hafta haberini yaptılar. Ben diziye girdiği andan beri farkındaydım. Ama yazmak için erken olacağını düşündüm. Allah var ya böyle etkileyici bir yüzü Oya’nın yanında stepne olarak harcayıp kullanırlar diye korktum. O zaman zayi olurdu. Yetersiz dizi senaryolarında yahut rollerde ne yetenekler yıldız gibi kayıp gidiyor ekrandan. Ufak Tefek Cinayetlerin İnci’si Güneş Sayın’dan bahsediyorum. Son bölümde Merve’ye karşı “çivi çiviyi söker” yahut “dinsizin hakkından imansız gelir” duruşunu görünce “tamamdır!” dedim. Merak edenler için tanıyalım kimdir Güneş sayın? 1984 yılında İstanbul’da doğan Güneş Sayın, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Oyunculuk Eğitimi almıştır. Kariyerine ilk olarak 2007 yılında sinema filmi ile adım atmıştır. Bir Aşk Hikayesi dizisinde canlandırdığı karakterle ekranların tanınan yüzü haline gelmiştir.

YÜZLER İNSANIN BİYOGRAFİSİNİ VERİR…

“Survivor Konuşalım”da Hakan Ural’ın Nihat ile alakalı nokta vuruşlu yorumlarını beğendiğimi geçen hafta yazdım. Ama programın sunucuları içinde merakımı celp eden biri vardı. Ama bu merak onun ekrandaki yorumlarından ziyade yüzüne odaklandırmıştı beni. Mimiklerinde tavrında bir başkalık vardı. Profesyonel ve bir o kadar programın sınırlarını zorlayan bu yüzün derinliğini merak ettim ve sezgilerimde yanılmadığımı anladım. Biyografisini inceledim ve bakın altından ne çıktı? Bir dönemin efsane sunucusu Gülgün Feyman’ın tezgahından geçmiş bir haber spikeri. Kim mi bu isim? Elbette Nur Tuğba Algük’den bahsediyorum.

O KANALI İZLEMİYORUM

“Sözüm odun gibi olsun hakikat olsun tek.” Diyen Mehmet Akif Ersoy’dan ziyade “kütüğü nakışla” sunan Necip Fazıl’ı “Söz ile musiki arasında dolaşan” Haşim’i tercih ederim. “Rabbinin yoluna hikmetle çağır” diyen beyanların sultanı da bize burada olmamızı salık vermiyor mu? Sivil bombalamayı tasavvur eden bir kafanın bulunduğu kanal beni temsil edemez. 

GÜLGÜN FEYMAN DEMİŞKEN

Merak edenler için hatırlatalım sevgili Feyman formatta çizgisini çok fazla değiştirmedi. Hala Ulusal Kanal’da “Nasıl Yani” programını sunuyor.