Dizilerin ‘en iyi’ kötü kadını

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Efsun, Asu, Hazal, Candan… Onlar, bitmek bilmeyen bencillikleri, ardı arkası kesilmeyen yalanları ve iflah olmaz hırslarıyla dizilerin ‘en iyi’ kötü kadınları… Kimi adaleti yanılttı kimi Osmanlı Sarayı'nı entrikalarıyla yönetti kimi de parayla aşkı bile satın aldı. İşte izleyiciyi ekran başında çileden çıkaran en kötü 10 karakter…  

CEREN MORAY

Hırslı ve oldukça bencil bir kız Efsun. Gerektiğinde rakibini yok etmekten çekinmeyecek kadar da gözü kara. Zenginliğe, ihtişama, parıltıya bayılıyor. Rahat bir hayata kavuşmak istiyor. Bunu da parayla yapabileceğini biliyor. Bunu elde etmek için yapamayacağı hiçbir şey yok. Başka birinin hayatını çalabilecek kadar kötü kalpli ve vicdansız bir karakter…

EDA ECE

Entrika dolu yaşamı ve gözkamaştıran güzelliğiyle kötü karakterler arasında iddialı bir yeri var Elif’in… Karşılıksız ve 
hastalıklı bir aşkla bağlı olduğu Can’la birlikte olmanın yollarını arayan hırslı bir kadındır. İstediğini elde etmek için yaptığı kötülüklerle izleyiciye pek çok kez “Pes” dedirtirdi.

LALE BAŞAR

Mukkaddes, ne kadar soylu bir aileden gelmiş de olsa görgüsüz, zengin olmayan herkesi aşağılayan, küçük gören bir kadın. Oğlu Fatih’in âşık olduğu Zeynep’ten nefret ediyor. Oğlunun yanlış evlilik yaptığını düşünen ve bu evliliği bitirmek için elinden geleni yapan Mukaddes, türlü türlü entrikalar çeviriyor. Hatta bazen çocuklarına zarar verebilecek kadar tehlikeli de olabiliyor.  

MELİSA ASLI PAMUK
Hakkı Alacahan'ın yeğeni. Kemal'in Zonguldak'taki sağ kolu ve patronunun güzel yeğenidir Asu... Küçük bir çocuk gibi, ağlayınca her istediğinin olacağını sanıyor. Kemal’e duyduğu karşılıksız aşkı onu kötü bir kadına çeviriyor. Aşkına karşılık almak için Kemal’e zarar vermekten bile çekinmiyor. Aşkı da kendi gibi çok bencil... 

ECE ÖZDİKİCİ
Sadreddin’in karısı, Bahri'nin gelini. Sadreddin'in evde saygı görmesi için her şeyi yapmakta, hatta bazen yalan söyleyerek Sadreddin'i insanlara karşı doldurmaktadır. Sadreddin'in kısır olması sebebiyle bir başkasından hamile kalmış ve Hasan'ı 
doğurmuştur. Oldukça sinsi ve ikiyüzlüdür. Dizinin ikinci sezonunda Sadreddin'e oğlunun kendisinden olmadığınısöylemekle tehdit eder ve bu yüzden Sadreddin'in işini zorlaştırmaktadır.

ALİNA BOZ
Varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen fakat soyadı benzerliği nedeniyle hastanede karışarak fakir bir ailede büyüyen Hazal, lükse ve statüye çok düşkün… Gözünü para bürümüş. Bu uğurda annesine yalan söylemekten de çekinmiyor. Görgüsüzlükleri, öz ailesinin gözüne girmek için arkalarından çevirdiği oyunlar ve ardı arkası kesilmeyen yalanlarıyla, Paramparça dizisinin en sevimsiz karakteri. 

HÜLYA AVŞAR
Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hâkimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

BURCU BİRİCİK
Salih’in küçük kızı, Bayram’ın gelini, Kerim’in karısı Hülya... Kerim’e 8 yaşından beri âşık. Daha gençken yoksullukla bilenmiş, içi isyan ve öfke dolmuş. Hülya çok zengin ve yenilmez olmaya yemin etmiştir ve bu yolda ne gerekiyorsa yapacaktır. Çeşitli entrikalarla Kerim ile evlenmeyi başarır; ancak bu zoraki evlilik ona büyük acılar getirecektir. Çok zeki, çekici ve tehlikeli bir kadın... Kerim için nefes alır. Gözü kara bir aşk duyar kocasına.

AHU YAĞTU
Avukat Candan, mesleğini kirli hesaplarına alet eden ve adaleti yanıltan bir kadındır. Hırslarına yenik düşen duyguları yüzünden etrafındaki herkese zarar verir. Hatta en yakın arkadaşım dediği Dilara’ya da dâhil. Kıskanç, sinsi, kompleksli ve entrikaya düşkün bir karakterdir.

NERGİS KUMBASAR
Kiralık aşk’ın kötü kalpli ve paraya düşkün yengesi Neriman İplikçi, paranın her şeyi satın alabileceğini düşünür. Sırf istediği köşke sahip olabilmek için, yeğeni Ömer’e parayla bir aşk kiralar. Etrafındaki herkesi küçümser, hakaretler yağdırır ve çok bencil bir karakterdir.