Dip köşe temizliğin püf noktaları

Evinizi dip köşe temizlemek istiyor, nereden ve nasıl başlayacağınıza karar veremiyor musunuz? Öyleyse sizin için hazırladığımız pratik yöntemlere göz atın.

l Detaylı bir temizlik için öncelikle kademe kademe ilerlemenizde fayda var. İşe öncelikle evin yüzeyini süpürmekle başlamanızı tavsiye ederiz. Temizlik için kullanacağınız suyun sıcak olması ve sildikten sonra kuru bir bezle üstünden geçmeniz önemli.

 l Yerler süpürülüp silindikten sonra kapılar ve pervazlar iyice silinmeli. Ardından her yerin dip köşe tozu alınmalı.

l Perdelerinizi güzel kokulu bir deterjanla yıkarsanız evinizin içine mis gibi güzel kokular yayılır.

l Halı ve yerlerde kullanılan temizlik bezleri ve fırçaları çok temiz olmalı. Temizlik gereçleri kirliyse zaten biz etrafı kirletiyoruz demektir. O nedenle her temizlik sonrası bezlerinizi yıkayın. Bir de hassas noktalar var. Örneğin yerleri sildiğimiz bir bezle koltukları silersek farkında olmadan mikrop yayabiliriz.

l İnatçı cam lekelerinden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Sakın bu lekeleri tel veya benzeri cisimlerle çıkarmaya çalışmayın. Çizilen camın içine yerleşen kirleri çıkarmanız daha da zor olur.

Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin. Böylece camı çizmemiş olursunuz. Ayrıca pencere camlarınızı pırıl pırıl yapmak için temizlik suyuna bir tutam tuz ilave edebilirsiniz.

l Banyo temizliği için, önce çöp kutularını boşaltın. Ardından yerde ve köşelerde birikmiş kirleri, dökülmüş saç ve tüyleri süpürün. Klozeti ve musluğunuzu dezenfektan ürünle temizleyin. Musluğu temizlerken yanındaki aparatları da unutmayın. Fayansları, duvarları ve tavanı silerken bütün iz ve kirleri çıkardığınızdan emin olun. Önce su tutup sonra kurulayarak kesin bir sonuç almanız mümkün. Son olarak banyodaki aynaları wtemizlemeyi ihmal etmeyin.