Dijital platformun yeni zaferi: 7Yüz

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Yeni başlayacak 7Yüz’de yedi ayrı bölüm izleyeceğiz. İlk bölümü (Büyük Günahlar) geçtiğimiz hafta yayınlanan projede Cem Davran, Sinan Tuzcuoğlu, Merve Dizdar, Melisa Sözen,  Engin Hepileri, Damla Sönmez,  Genco Erkal gibi isimler yer alıyor...

Geçtiğimiz kış, Berkun Oya’nın Bayrak oyunundan uyarlanan Masum ile bir çok izleyicinin dijital platformdan dizi izleme alışkanlığı kazanmasını sağlayan Blu TV, yeni projesi 7Yüz ile onları yine sevindireceğe benziyor. İlk bölümü geçtiğimiz Cuma yayına giren Büyük Günahlar isimli bölümde Cem Davran, Sinan Tuzcu ve Merve Dizdar’ı buluşturuyor. Bir Film’in yapımcılığını üstlendiği 7Yüz’ün proje tasarımı Tunç Şahin’e ait. Şahin, aynı zamanda projede yer alan dört yönetmenden biri.

İnandırıcı bir gerilim

Büyük Günahlar; oyunculuklar ve özellikle kurgu açısından alışılageldik olmayan bir seyir sunuyor. Masum bir yılbaşı eğlencesi olarak başlayan ve gerilim dozu git gide artan gecede yaşananları izlerken gerilimi damarlarınızda hissetmemek mümkün değil. İşin iyi tarafı ise bunun hiç Amerikanvari durmaması. Örnek alınan bir dünya olduğu belli ama bu dünya hem kağıt üstünde hem de ekranda bize yabancı değil. 

Cem Davran yine harikalar yaratıyor

Merve Dizdar, geçtiğimiz yıl sahnelenmeye başlanan “Yutmak” oyunuyla oyunculuktaki rüştünü ispatlamıştı. Genç oyuncu Büyük Günahlar’da da duygusunu seyirciye geçirmekte son derece başarılı. Sinan Tuzcu da kendisinden beklenildiği üzere çok iyi bir performans sunuyor. Ancak özellikle Cem Davran hayranlık uyandırıcı. Davran’ın bu ülkeden çıkan çok özel yeteneklerden biri olduğu su götürmez gerçek. Oyuncu Büyük Günahlar’da da rolünü almış üstüne giymiş, nefis. Kendisini çok daha sık ekranlarda ve beyazperde de görmek istiyoruz.

GERİLİM DOZU YÜKSELECEK

Gerilim dozu gittikçe yükselen ve twistleri çok iyi kotarılmış olan Büyük Günahlar iyi yazılmış, iyi çekilmiş ve doğru casting’in önemini ıspatlayan bir bölüm olmuş. Kalan bölümlerde izleyeceğimiz oyuncuları ve yeni özgün hikayeleri şimdiden merakla bekliyoruz.  Genç yetenekler Tunç Şahin, Ceylan Özgün Özçelik, Alphan Eşeli ve de Umut Aral’ın yönetmen koltuğunda olduğu altı bölüm için de Blu TV’yi takipte kalın.