Denge kurulur yerinizi alırsınız

ONUR AKBAŞ

onurakbastde@gmail.com 

Meşrutiyetten bugüne süren demokratikleşme maceramız süresince dilimize çok deyim/özdeyiş girdi. Bunlardan birisi de “oyunun rengini belli etmek”. 2019 seçimlerinin hararetle tartışıldığı veya erken seçim iddialarını konuşulduğu bir zeminde, bu konuşmalar artıp bahsi edilen süreç daraldıkça bu deyim de kıymete binecek. Ben bu deyimi kullanmada biraz erken davranmak istedim. TV8’in yan ekran uygulamasında Nagehan için kullandım oyumu. Zira sizdeki potansiyelin emeğin kıymeti bilinmiyorsa İsmet İnönü’nün tabiriyle “bir denge kurulur içinde yerinizi alırsınız.” Ya da denge kuracak şartları kollarsınız. İhanet cephede olur, oyunda sanatta bilimde kendine yer aramak alan açmak, ideali için rahat ve huzur arama denir. Nagehan da bunu yapmıştır. 

NE BEKLİYORDUM NE ÇIKTI

Nihat Doğan adadan ayrılırken Allah var içimden “Şimdi, vatan, Anadolu, bayrak, ihanet, uyuyan devli bir hamasi cümle patlatır.” Dedim ama beni yanılttı. O işe daha sosyalist bir giriş yapmak istedi, Nazım Hikmet’ten… “Emek, eşitlik, hak” diyecekti ya onu da diyemedi, zira ustanın satırlarını toparlayamadı.

ÖZLEM DEMİR EKİN TV’DE 

Bir şarkısından dolayı yazdığı bir yazı vesilesiyle tanıştık sevgili Özlemle. Dört dörtlük bir insan, öyle zekasının beş altı kat üstünde konuşan, her şeyin kendisi için var olduğu iddiasında, şöhret çılgını, soğuk nevale biri değil. Samimi, içten, harbi bir insan. Ekin TV’de kadim dostu Baran ile birlikte Ekin TV’de “Neşeli Saatler” isminde program sunmaya başladı. Yaza da sevenlerine çok sürprizleri var.

BOŞLUĞU DOLDURMAK İÇİN

Kolay yoldan zengin olana bizim “Tosun”un ibret tokadı yetmedi, ahali bir de kurtarılma yanlarından yedi beşer yüz liralık tokat. Şöhret de böyledir kolay yoldan elde etmeye kalkar bir de dini ve milli değerleri malzeme ederseniz, kamu vicdanında “Şarlatan” sillesini yersiniz. Bu kadar takla atmalarının nedeni eskisi gibi kendilerine müşteri çıkmamasındandır.