Demokrasiye “evet” CUNTAYA “hayır”

15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbeye karşı ünlü isimler de sosyal medyadan demokrasi çağrısında bulundu. Kimi “Asker de polis de bizim” dedi kimi “Yaşasın demokrasi!”… Kimi “biz beraber dünyalara bedeliz!” dedi kimi de Adı üzerinde, ‘DARBE’... Ani... Ansızın... Sana sormadan, fikrini almadan… Sinsi sinsi...” İşte o tweet’ler…

KENAN İMİRZALIOĞLU

Bu terör saldırısı karşısında hayatını kaybeden kahraman demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

GÜLBEN ERGEN

Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Bölünmedik, bölünmeyeceğiz. Askerin üniformasını giyip ülkeyi kana, korkuya bulayan şerefsizler, birliğimiz karşısında duramayacaklar. Tek yürek olup bu çok ağır yarayı birlikte saracağız.

ALİŞAN

Bu vatanı, bölmeye, yıkmaya, ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez.

ACUN ILICALI 

Milletçe demokrasimize sahip çıktığımız bugün, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Demokrasimizi savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Zalime karşı dimdik duran, tanklara meydan okuyan, caddeleri dolduran, bu destanın bir parçası olan herkesten Allah razı olsun.

ALTAN ERKEKLİ
Demokrasiye sekte vuracak her türlü girişime karşıyız.

DEMET AKALIN
Gelmiş geçmiş olsun. O kadar üzgün ve şoktayız ki, Allah'ım güzel ülkemin güzel insanlarına zeval vermesin. Sen yar ve yardımcımız ol."

MÜGE ANLI
Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi!

YILDIZ TİLBE
Ülkemizin başı sağ olsun. Allah kötülere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın.

GÖKHAN TÜRKMEN
Daha iyi yarınlara uyanacağımızı hayal ederek, doğru anlayacağımız, doğru dinleyebileceğimiz, empati kurabileceğimiz, önyargısız olabileceğimiz, saygının ve sevginin temel olduğu günlerin geleceği umuduyla ayakta duruyoruz.  Ve bu pozitif düşüncelerin bizleri her zaman ayakta tutacağını biliyoruz. Tüm sosyal medya hesaplarımızda da paylaştığımız gibi tüm görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak milletimizin her konuda daha sağduyulu olması gerektiğini düşünüp, demokrasimize ve cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımızı önemle belirtiriz. Çocuklarımızın yarınları ve umutları için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kötü günlerin geride kalması dileğiyle…

CEYDA DÜVENCİ
Erlerimizi düşünüyorum, emir altında, uysa da cezalanan uymasa da... Anneleri babaları ve çocukları… Sevgi ve şefkat ne kadar uzaklaştı bizden.

MURAT DALKILIÇ
Türk Milletine geçmiş olsun. Demokrasinin kılına zerre gelmemesi dileğiyle. Bütün kayıplarımızın ruhu şad olsun.

CENGİZ BOZKURT
Her türlü darbeye karşıyız. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Darbeler hiçbir zaman halkın yararına iş yapmaz.

MURAT BOZ
Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos.

NİLÜFER
Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Askerlerimiz, vatandaşlarımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz.

MURAT YILDIRIM
Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun.

TOLGAHAN SAYIŞMAN
Hak, adalet en kısa zamanda yerini bulacak ve aydınlığa kavuşulacaktır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısına karşı tek yumruk sınav veriyoruz. Bayrağımızın renkleri her şeyi en iyi biçimde açıklar. 
Allah, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun.