Chiron burç değiştiriyor

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

2010 yılından beri Balık burcunda ilerleyen Chiron, diğer adıyla yaralı şifacımız 17 Nisan itibarıyla Koç burcuna geçiyor. Bu cüce gezegen, bizim en büyük yaramızı ama aynı zamanda başkalarının derdine deva olacağımızı anlatır. 8 yılda bir burç değiştiren Chiron’un Koç seyahatine bakalım mı?

Chiron ilk 1977 yılında keşfedilmiştir. Gökyüzünde Satürn ve Uranüs’ün arasında seyreder. Hayatımız boyunca Satürn’le öğrenir, ders alır, tecrübe edinir, Uranüs’le değiştirir ve yenileniriz. Chiron bizim kanayan yaramızdır aslında. Ve yıllarla birlikte biz bu acıyı şifalandırmaya çalışırız, onu iyileştirmeyi öğreniriz. Haritalarımızdaki Chiron bizim en büyük yaramızın ne olduğunu anlatır. Ancak bu yara başkalarının şifa kaynağı olur. Başka bir deyişle, başkalarına verdiği aklı, kişi kendine uygulayamaz. Ya da başkalarını iyileştirmede kişi uzmandır. Ama aynı uzmanlığı kendisine gösteremez. Çocukluk yaşlarda alınan bu yara (Chiron) başkalarına fayda sağlamak açısından sahip olduğumuz en büyük yeteneği anlatır. Doğum haritalarımızda onun bulunduğu ev, burç ve aldığı açılarla bu yaranın ne şekilde alındığı nasıl şifalanacağı ve detaylarını analiz etmek mümkündür. Chiron 17 Nisan’da Koç burcuna geçerek bu anlamda yeni bir döngüyü de harekete geçirecek tabii. Özellikle haritasında Chiron’u Koç burcunda olanlar için büyük farkındalık dönemi başlayacak. 50 yıllık bir döngüsü olan Chiron 68/76 doğumlu kişilerin haritasında Koç burcundaydı. 

URANÜS’LE DEĞİŞİM SÜRECİ

Chiron Koç; çocukluk yaşta cinsiyeti ne olursa olsun kişinin eril enerjisini ortaya çıkararak erken yaşta hayatla mücadele ettiğini anlatır. Muhtemelen bu kişinin hayatında eril figür eksiktir ya da yoktur. Baba, ağabey gibi figürlerin eksikliği bu kişide derin yaralar açmış olabilir. Belki de bu kişi savaşçı ruhuyla erken yaşta kişiliğini ortaya çıkarmak zorunda kalmıştır. Bu kişinin içinde derin yara ve boşluk oluştursa da, çevresi için büyük tecrübe ve ders kaynağıdır. Başka bir deyişle bu kişi çevresindekilere mücadele azmi verirken onların kişiliklerine güvenmelerini de öğretir. Ancak kendi içinde çocukluğunu belki de tam olarak yaşayamamış, baba desteği almadan kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmış bu nedenle dişil enerjisini baskılamış hatta kadınlığını tam yansıtamamış adeta bir survivor ruhuyla yaşamaya çalışmış olmaktan dolayı derin yaralara sahip olabilir. Şimdi Chiron Koç burcunda bu jenerasyon üyelerinin bu süreci kabullenmelerini, büyük farkındalıklarla karşılamaları gerektiğini şimdi bu yaranın artık kendi içlerinde de şifalanması gerektiğini onlara anlatacak. Eğer sizde 68/76 tarihleri arasında doğmuş biriyseniz, tüm bu süre içinde muhtemelen Satürn’ün derslerini almış, tecrübe kumbaranızı doldurmuş birisinizdir. Şimdi Uranüs ile değişim ve yenilik sürecine girmeye hak kazanıyor olacaksınız. Bu hayat sizin seçiminizdi. Siz bu yaşama savaşçı olmak için kendini tek başına var etmek için gelmeyi seçmişsiniz. Bu sizin en büyük yaranızdı. Ancak şimdi bu yaranın iyileşme zamanı geldi. Artık aynı kişi değilsiniz. Yaralı şifacı Chiron’un bu geçişini büyük farkındalıklarla karşılayın ve kabullenin.