Çekmeköy'de kral piton operasyonu

Kaçakçılık polisleri çiftliğe girdiklerinde İstanbul’un göbeğinde küçük bir hayvanat bahçesiyle karşılaştı. Operasyona katılan bazı polislerin yılan korkusu vardı. Peki zehirli piton yılanları nasıl alınacaktı?

FOTOĞRAFLARI BEĞENİYORDU

Polis memuru Ali kahvesini aldıktan sonra bilgisayarının başına oturdu. Kaçak hayvan satan siteleri takip etmeye başladı. Çok meraklıları vardı bu işin. Ama Türkiye’de bunu temin etmek suçtu. Özellikle bir hesap dikkatini çekti. Yurt dışından satışa çıkarılan piton yılanlarını, tarantula fotoğraflarını beğeniyordu. Bu polis için incelemeye değerdi.

VAHŞİ HAYVAN MERAKLISI

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde hayvan kaçakçılığı suçlarıyla uğraşan “Doktor” lakaplı polis memuru Kenan’ı heyecanlandırmıştı Ali’nin fark ettiği detaylar. “Buradan bize iş çıkar” dedi. Fotoğrafları beğenen kişilerin Fuat K. ve Tolga U. olduğu belirlendi.  Deneyimli polisler hesapları didik etmeye başlamıştı. Bu iki isim vahşi hayvan meraklısıydı. Soruşturmayı derinleştirme kararı aldılar.

ADRES ÇEKMEKÖY

Ali artık çok önemli detaylara ulaşmıştı. Vahşi doğaya ait olması gereken hayvanlar kaçak olarak İstanbul’a getirilmişti. Adres Çekmeköy’de bir çiftlik evini işaret ediyordu. Ama içerisinde neler olduğunu tam olarak tespit edememişlerdi. Bilgiler netti. Bir hayvan kaçakçılığı suçu yaşanıyordu. Operasyon kararı alındı. Bir ekip hemen izin için savcıya doğru yola çıktı.

ASLAN ÇIKAR MIYDI?

Kenan çok iyi bir de belgesel izleyicisiydi. Vahşi doğa hep onun ilgi alanındaydı. Odasında nasıl bir operasyon olacağını hayal etmeye başlamıştı. Acaba içerisinde neler vardı o evin? Aslan bile çıkar mıydı? Deneyimli polisler ilginç bir operasyona daha imza atmaya hazırlardı. Yarın operasyonu yapmaya karar verdiler. Kenan, Orman Müdürlüğü’nde paslaştığı uzmanlara bilgileri geçti. Operasyona onlarda katılacaktı.

BURASI AFRİKA MI?

Orman Müdürlüğü’nden ekiplerde emniyete gelmişti. Birer kahve içtikten sonra polisler Çekmeköy’e doğru yola çıktılar. Yaklaşık 45 dakika sonra belirlenen adrese geldiler. Etrafı saran polisler çiftlikten içeri girdiler. Polisler şok olmuştu. İçerisi adeta Afrika gibiydi. Her yerden hayvan sesleri geliyordu.

KRAL PİTONLAR ÖLDÜRÜR

Polis memuru Aydın yılanları görünce fena olmuştu. En büyük korkularından biriydi yılanlar. “Ben içeri giremem” diyerek dışarı çıktı. Orman Müdürlüğü’nden gelen Turan, polisleri hemen uyardı: ”Bu kral pitonlar çok tehlikeli. Zehir gelirse 15-20 saniye içerisinde bir insanı öldürebilir.” Kenan ve arkadaşları çok belle etmeye çalışmasalar da biraz korkmuşlardı.

TAM BİR HAYVANAT BAHÇESİ

Çiftlikte yok yoktu. Operasyonda 1 baykuş, 11 papağan, 4 tavşan, 1 maymun, 7 akrep, 3 kaplumbağa, 6 tarantula, 5 piton yılanı, 30 gekko cinsi kertenkele, 20 sıçan, 2 çinçila Kedisi, 3 jerboğa tavşan ve 2 sakallı ejder ele geçirildi.

BOĞA VE İNEK BİLE VAR

Kenan espriyi patlattı: “Valla bir hayvanat bahçesi açarız biz bunlarla”. Polis bile bu kadarını beklemiyordu. Belgesellerde gördükleri Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında yaşayan o hayvanları şimdi canlı görmüşlerdi. Polisler ve Orman Müdürlüğü yetkilileri hayvanları topladıktan sonra son kez içeriye bakmak istediler. O da ne görsünler. Evin üst katında boğa ve inekler vardı. Şaşırıp kaldılar. “Nasıl çıkarmışlar

bunları” diye söylenerek ayrıldılar.

MİLLİ JOKEY ÇIKTI

Evin sahibi ise tanınmış biriydi. Vahşi hayvanları Milli Engelli Koşu Jokeyi Fuat K.G. ve arkadaşı Tolga Ü. getirmişti. Gözaltına alındılar. İki kişiye kanun gereğince kaçakçılıktan adli işlem yapıldı.