Caz dünyasının çılgın kızı “Hiromi”

Caz dünyasının en konuşulan isimlerinden piyanist ve besteci Hiromi, 16. Uluslararası Piyano Festivali kapsamında Antalya’ya geliyor. Dünyaca ünlü yıldız, müziği ve sahne enerjisiyle adeta zamanı durduracak ve müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Piyanist ve besteci Hiromi Uehara’nın tutkulu ve kışkırtıcı piyano çalışmaları, müzik sahnesine adım attığı 2003 yılından beri caz dünyasına ışık tutuyor. Piyanodaki ustalıklı tekniği, enerjik canlı performansları ve bestelerinde post-bop’tan progresif rock’a, klasik müzikten fusion’a kadar müzik tarzlarını harmanlaması Uehara’nın müzik dünyasında yerini sağlamlaştırdı. Beş yaşında klasik piyanoyla müziğe başlayan Uehara, daha sonra caz müzikle tanışmış ve 14 yaşındayken Çek Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıkmış. 17 yaşındayken dünyanın en önemli caz piyanistlerinden biri olan Chick Corea ile tanışmış; Corea, Uehara’yı birlikte çalmak için konserine davet etmiş. Boston’da Berklee College of Music’e kabul edilen Uehara, Ahmad Jamal’in hocalığında daha mezun olmadan plak şirketi Telarc ile bir anlaşma imzalamıştır. Son on yıldır dünyada birçok turne yapan ve en önemli salonlarda konserler veren Uehara, 2011 yılında çıkarttığı Voice adlı albümde dünyanın en önemli basçılarından Anthony Jackson ve efsane davulcu Simon Phillips ile çalışmıştır.

ZAMANI DURDURACAK

17-29 Kasım tarihleri arasında, dünyaca ünlü yerli ve yabancı birçok yıldızı Antalya’da buluşturacak olan festivalin en önemli yıldızlarından biri olan Hiromi, müziği ve sahne enerjisiyle adeta zamanı durduracak. Merakla beklenen konser, 20 Kasım akşamı Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.