Büyüyünce geçmiyor geçirdikçe büyünüyor…

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

İyi hissettiren filmler olur da oyunlar olmaz mı? Dot Tiyatrosu, yüzümüze tokat gibi çarpan oyunlarının yanı sıra sırtımızı sıvazladığı oyunlarına bir yenisini eklemiş. Dot 7 Serisi’nin ilk oyunu “İyi Şeyler Olacak Diye Düşün”ü kaçırmayın!

Genç oyuncu ve yazar Luke Norris’in kaleme aldığı “İyi Şeyler Olacak Diye Düşün” (Growth) Dot Tiyatrosu’nun Dot 7 serisinin ilk oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun, Tobes’un kız arkadaşından ayrılmasıyla başlayan aksiliklerin 

akabinde genç adamın geçirdiği değişimi tatlı-naif bir tonda ele alıyor.

DEĞİŞİM MECBURİ

Tobes, çiçekçide çalışmaktadır, iki yıldır beraber olduğu güzel bir kız arkadaşı vardır. Değişim ya da büyümekle arası ise pek yoktur. Kız arkadaşı Beth, genç adamın vakit geçirmekten başka bir isteği olmadığını anladığında 

ileri gitmeyen ilişkilerini sonlandırır.  Bu ayrılık genç adam için de değişim gerektiren bir sürecin başlangıcını oluşturacaktır.

TÜM AKSİLİKLER ÜST ÜSTE

“Çivi çiviyi söker” mantığından hareketle başka kızlarla görüşmeye başlayan Tobes’a daha önce dikkat etmediği ve 2 yıldır ihmal ettiği bir “problem” işaret edilir. Bu “problemi” çözmek için geç de olsa doktorun yolunu tutan Tobes için sıkıntılı günler üst üste gelmektedir. İyi Şeyler Olacak Diye Düşün’de Tobes’un başına gelenler karşısında takındığı tavır ve akabindeki değişimi oyunun içine yedirilerek anlatılıyor.

KIVRAK ZEKÂLI VE KOMİK

Tobes’a hayat veren Atakan Akarsu’ya birden farklı karakterle oyuna dâhil olan Gizem Güçlü ve Mert Öner eşlik ediyor. Üç oyuncunun da enerjisi çok kuvvetli ve aralarındaki etkileşim oyunu bir üst çıtaya taşıyacak kadar iyi. 

Bir dönüşüm/ değişim hikâyesini son derece kıvrak zekâlı esprilerle süsleyen Luke Norris’in metnini başarıyla çeviren isim ise kendisi de bir yazar olan Melisa Kesmez. Norris’in hınzır bir espri anlayışıyla süslediği metin inandırıcı ve konusu itibariyle günceli yakalamayı da başarıyor.

İYİ HİSSETMEK İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Bu sezon listenizde kendinizi iyi hissettiren bir oyun izlemek varsa siz siz olun İyi Şeyler Olacak Diye Düşün’ü kaçırmayın. İsminden de anlaşılacağı üzere saat 19.00’da sahnelenen Dot 7 Serisi oyunları kapsamında sene boyunca iki oyun daha sahnelenecek. 

Detaylı bilgi için www.go-dot.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazan: LUKE NORRIS

Yöneten: SERKAN SALİHOĞLU
Çeviren: MELİSA KESMEZ
Oyuncular: ATAKAN AKARSU, GİZEM GÜÇLÜ, MERT ÖNER
Işık Tasarımı: SERKAN SALİHOĞLU
Dekor Tasarımı: SERKAN SALİHOĞLU, ÖZLEM DALTABAN